Отнемат гражданството на германските бойци, воюващи на страната на терористичната

...
Отнемат гражданството на германските бойци, воюващи на страната на терористичната
Коментари Харесай

Германия отнема гражданството на присъединилите се към ИДИЛ

Отнемат поданството на немските бойци, воюващи на страната на терористичната формация " Ислямска страна ". Това оповестиха от БГНЕС по информация на вестник " Зюддойче Цайтунг ".

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер и правосъдният министър Катарина Барли са се договорили, че джихадистите ще изгубят немското си поданство при съществуването на три условия - навършили са пълноправие, имат друго поданство и са взели участие в сражения на страната на ИДИЛ.

Правилата няма да се отнасят за тези, които към този момент са в пандиза поради сходни дейности.

Според данните през 2018 година близо 1 000 немски жители са отпътували за Сирия и Ирак, с цел да водят война на страната на ИДИЛ. Една трета от тях са се завърнали в Германия, към 150 са починали, а останалите са били пленени.

По-рано от Министерството на вътрешните работи на Германия оповестиха, че страната е подготвена да одобри пленените бойци на Ислямска страна, в случай че им бъде обезпечен достъп до консулска поддръжка от страна на немските дипломати.

Тогава те обявиха, че всички немски жители, в това число и обвинените, че са се били на страната на ИДИЛ, имат право да се завърнат.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР