Отнемането на преференциалния вот е голям удар срещу демокрацията. Това

...
Отнемането на преференциалния вот е голям удар срещу демокрацията. Това
Коментари Харесай

Елена Йончева с остър коментар за преференциалния вот

Отнемането на преференциалния избор е огромен удар против демокрацията. Това сподели представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева пред публицисти в Народното събрание по отношение на измененията в Изборния кодекс и оповестеното от Мая Манолова, че ще апелира измененията в изборното законодателство, предава пик.бг.

Според нея е явно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са дали своят вот дружно против отнемането на правото на българските жители. „ Този висок предел на процедура неосъществим. Това е лишаване на правото на българския жител за преференциално гласоподаване “, добави още Йончева. Според нея тези текстове са признати на мрачно. „ Може би идващото нещо, което би трябвало да предложим, е Народното събрание да заседава нощно време, с цел да може да спасим и тези 8% доверие на българския гласоподавател. Да не се вижда цялото безвластие и целия позор, който правят българските депутати “, добави още Йончева.

Във връзка с изказванието на Спас Гърневски, че в случай че човек е задоволително потвърден и хората по места, ще съберат нужните гласове, даже при този висок предел, Йончева съобщи, че това е невероятно на процедура. „ Тези правила са измислени по този начин от ГЕРБ и от Движение за права и свободи, че да няма на процедура преференциално гласоподаване “, съобщи представителят на Българска социалистическа партия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР