Отнемането на достъпа до класифицирана информация на заместник-директора на Националното

...
Отнемането на достъпа до класифицирана информация на заместник-директора на Националното
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ще представя нарушенията, разкрити от Бюрото за контрол на СРС

Отнемането на достъпа до класифицирана информация на заместник-директора на Националното бюро за надзор на СРС /НБКСРС/ Георги Гатев цели да бъде смачкано бюрото, с цел да не бъдат разкривани нарушаванията. Този коментар направи ръководителят на НБКСРС Бойко Рашков в изявление пред Би Ти Ви.

През август Държавната комисия за сигурност на информацията /ДКСИ/ по предложение на ДАНС и прокуратурата лиши достъпа до класифицирана информация на заместника на Рашков в НБКСРС Георги Гатев, който апелира и сега делото се гледа във Върховния административен съд. Още тогава в изявление за " Дневник " Рашков изрази позицията, че задачата е да бъде отхвърлен заместникът му, с цел да бъде овладяно бюрото от комфортни и послушни хора, с цел да не бъдат разкривани нарушаванията при настояването и използването на СРС. Той посочи през днешния ден, че ще разяснява делото " Гатев ", откакто се произнесе Върховният административен съд.

Процентът на подслушваните през 2016 година политици, магистрати и публицисти е към 10 % от общия брой на приложените СРС, заяви Рашков. Проблемът е по думите му, че не реагират съответните институции - и съответно прокуратурата, до които бюрото изпраща резултатите от инспекциите си, да бъдат глобени всички нарушавания. Той акцентира, че нарушавания се позволяват и в настояванията за СРС, съответно от ДАНС.

" Изкушавам се да дам нарушаванията в ДАНС – има фрапантни и многочислени нарушавания ", сподели Бойко Рашков.

Неотдавна Българска социалистическа партия изиска чуване на Рашков на закрито съвещание на Народното събрание по тематиката, само че в сряда предлагането беше отхвърлено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР