Отнемане на предимство на автомобила на НСО е основната версия,

...
Отнемане на предимство на автомобила на НСО е основната версия,
Коментари Харесай

Караянчева била без колан, отнето предимство е причина за катастрофата

Отнемане на преимущество на автомобила на НСО е главната версия, по която работят проверяващите след злополуката с шефа на Народното събрание Цвета Караянчева. Според пътни специалисти пострадванията на Караянчева демонстрират, че тя се е возила в автомобила без колан.
,,Когато настъпват такива тежки ПТП-та, налице е човешка неточност. Убеден съм, че в този случай има повече от една човешка грешка``, счита Богдан Милчев, от Института за пътна сигурност.

По думите на Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия самият път е бил поръсен с пясък.

Нараняването на Цвета Караянчева пък, съгласно специалистите, демонстрира, че тя е пътувала без предпазен колан.

,,Няма написано предписание, че би трябвало да се поставят колани на задната седалка``, безапелационен е Владимиров. Пътните специалисти отвръщат, че съгласно закона всички пътуващи в колата би трябвало да бъдат с колани.

Според някогашния шеф на НСО Румен Миланов неизползването на колан не е главния проблем. А неналичието на приемливост.

``Останалите участници в придвижването следва да отдават преимущество и да се преценяват с колите със специфичен режим на придвижване. От друга страна чиновниците от НСО, когато видят, че някой автомобил не отдава това належащо преимущество, у тях незабавно поражда чувството за заплаха за охраняемото лице``, сподели още някогашният началник на НСО Румен Миланов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР