Отнеха възможността на бившия директор на Народния театър Мариус Донкин

...
Отнеха възможността на бившия директор на Народния театър Мариус Донкин
Коментари Харесай

Тарикатът Мариус Донкин върти номера, за да запази ведомственото жилище за себе си

Отнеха опцията на някогашния шеф на Народния спектакъл Мариус Донкин да се любува на превъзходната панорама, откриваща се от ведомствения апартамент на културната институция, ситуиран на най-централната столична улица – „ Съборна “.

 

Всеизвестен е фактът, че до момента в който оглавяваше храма на Мелпомена, той се възнагради с въпросния изящен апартамент против алегоричен наем в размер на 200 лв. месечно. И въпреки да сдаде поста преди година, той се закатанчи в първокласното жилище.

 

Към днешна дата на Донкин са дадени няколко седмици период, в които да си стегне куфарите и да се изнесе от там. В случай, че не съблюдава периода, може да се стигне до насилственото му изритване от там.

 

Разбира се напълно предстоящо Донкин до последно върти по всякакъв начин номера за да остане в жилището на топ центъра на София, който е с повърхност 88 кв. м. и за който, както към този момент стана ясно, заплаща скандално невисок наем. Опитът му обаче да омилостиви настоящето управление на театъра със сълзливата история за безпаричен дъртак, който преди години се увлякъл да гради кариера и не намерил време да се снабди със лично жилище, удрят на камък.

 

Юристи означават, че няма по какъв начин другояче да бъде, откакто преди година и половина му изминал мандатът като шеф на Народния спектакъл и даже към днешна дата не е част от трупата, тъй като към този момент е пенсионер, а това автоматизирано го лишава от право на прилагане на жилището.

И той самият би трябвало да осъзнава този факт, само че явно му е комфортно да се прави на заплеснат.

 

 

Цялата колегия е възмутена от грозната скица, извъртяна от Донкин – малко преди да освободи директорския пост, той подписва 10-годишен контракт със себе си за прилагане на жилището и даже прозорливо заплаща наемите за години напред, вярвайки, че по този метод няма да го изгонят.

 

Е, за негово голямо отчаяние, този трик също удря на камък. За да замаже абсурда, Донкин се хвали в свое изявление, че е съумял да издейства от културното министерство прехвърлянето на 10 жилища на националния спектакъл, които сякаш са за актьорите, които няма къде да живеят. И едно от тези жилища „ на шанс “ се пада точно на шефа, който е бездомник…

Истината обаче е напълно друга – единственият контракт за наем на апартамент, подписан с Народния спектакъл, е с него самия.

 

В обезверения си опит да резервира жилището, което въобще не му се поставя, Донкин впрегнал куп политици и известни артисти, които да се застъпят за него, защото е безпаричен пенсионер. Въпреки всичко тарикатът ще би трябвало да се изнесе от първокласния парцел, защото от много време към този момент не е част от трупата на Народния спектакъл. Дали обаче непринудено или наложително, ще стане ясно напълно скоро.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР