Отнасяме се с изключително внимание към всяко разследване и сигнал.

...
Отнасяме се с изключително внимание към всяко разследване и сигнал.
Коментари Харесай

Борисов: С нищо не сме заслужили държавата така да бъде охулена

Отнасяме се с извънредно внимание към всяко следствие и сигнал. Няма подобен, който да не е даден на Министерство на вътрешните работи или Прокуратурата да го проверяват. С нищо не сме заслужили като страна по този начин да бъде охулена единствено за няколко дни, до момента в който всички работиха на 1000 %. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов във връзка задържането късно нощес в Германия на хипотетичния причинител на убийството на журналистката Виктория Маринова. Последният ни диалог с вътрешния министър е от нощес в 2.00 часа, добави министър председателят.

Българи направиха по този начин през тези няколко дни, че за България да се приказва като за Малта и за Словакия, да си очернят страната по най-брутален и гнусен метод, да се радват, в случай че България бъде в международните вести с отрицателна информация и то за най-тежко закононарушение - нахлуване на проверяващ публицист, сподели министър председателят. В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно правилно, всякакви сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да вървят в Брюксел и в Съединени американски щати да изясняват какво се случило в България, сподели Борисов и уточни, че сходни закононарушения не се случват единствено в България. Знам, че в Брюксел в този момент много хора ме гледат, аз съзнателно не разговарях с тях през тези дни, тъй като чаках, че това, което са ни учили - освен на правораздаване, следствие, дейности на полицията, да не се упреква никой до безапелационното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от туитъри, сподели Борисов и съобщи, че му следва сериозен диалог в ЕНП като отиде там.

Премиерът изрази вяра отсега нататък да не се получават и сходни опити с провокиране на несъществуващи закононарушения, каквито имаше неотдавна и прикани медиите към отговорно държание. Такава независимост да пишете, да говорите, да предавате по всяка тематика мисля, че е реалност, сподели Борисов.

Премиерът сервира съболезнования на околните на жертвата и благодари на ангажираните с следствието, като удостовери, че ще бъдат отпуснати средства на Института по криминалистика за осъвременяване на техниката му и посочи, че в този момент са били нужни повече от 24 часа, с цел да се дефинират ДНК профилите, при сегашната методология.

Премиерът се обърна към проверяващите публицисти, като посочи натиска, който е бил прибавен към държавните органи, макар че в неделя е помолил да се изчака няколко дни, като подсети, че всяка прибързана информация от ангажираните със случая ведомства, до момента в който тече следствието, би могло да провокира укриване на движимости, на причинител. Той подсети, че още първоначално се е знаело, че има ДНК от причинителя и подчертава, че задачата на причинителите на поръчково ликвидиране е да вземат пари, а не да си оставят ДНК материала. Той благодари на тези медии, които са декларирали, че въпреки всичко би трябвало да се изчака с изказванието дали закононарушението е обвързвано с активността на убитата журналистка.-->

Премиерът изрече признателност и на трите немски федерални провинции и на техните ръководители, които са се присъединили в следствието и посочи, че хипотетичният причинител е променял адресите си. Той ще бъде разпитан от немски съд, сподели Борисов и съобщи, че съответно ще бъде предоставена цялата ДНК информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР