Отначало в Дунавската равнина, а до края на деня в

...
Отначало в Дунавската равнина, а до края на деня в
Коментари Харесай

Зимата Се Завръща С Пълна Сила През Уикенда! Никой Не Можеше Да Ни Подготви, Че Ще Се Случи Толкова Шоково! Ето В Кои Български Градове Е Най-Зле!

Отначало в Дунавската низина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане, с което до вечерта в Северна и високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг. Не се чака формиране на основна снежна завивка.

В югоизточните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат относително високи и там преваляванията ще са от дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, оптималните - от 4 до 9 градуса, в югоизточните региони - малко по-високи, написа Блиц.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и по здрач тук-там ще превали дъжд, който в северните региони ще се примесва със сняг.

Ще духа сдържан вятър от югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8-12 градуса. Температурата на морската вода е към 8 градуса.

Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и прохладно, със мощен и плевел вятър от западната четвърт. На доста места ще има превалявания от сняг, в Странджа и Сакар - от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5, на 2000 метра - към минус 2 градуса. През нощта против неделя от запад на изток преваляванията от дъжд и сняг ще спрат, от запад облачността краткотрайно ще се раздра и намалее до ясно.

В неделя северозападният вятър ще се смени с югоизточен. Бързо ще се заоблачи и по-късно още веднъж ще завали, в планинските региони на Западна България и в планините - сняг, в останалата част от страната - дъжд. През нощта против понеделник преваляванията ще се усилят и ще продължат и в понеделник, като най-голяма е вероятността за обилни превалявания в Предбалкана и и Родопската област.

От североизток, по-късно от северозапад и север, с увеличаване напразно, ще нахлува още леден въздух и в понеделник към този момент на всички места ще вали сняг, ще се образува снежна завивка. Има възможност заради снеговалежите и мощния вятър, изключително в Източна България и по планинските проходи, да се сътвори комплицирана конюнктура - понижена видимост, навявания и преспи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР