Отначало той помислил, че става въпрос за 12 хиляди и

...
Отначало той помислил, че става въпрос за 12 хиляди и
Коментари Харесай

Помните ли Чичо Митко, който спечели 12 милиона от лотарията на Божков?

Отначало той помислил, че става въпрос за 12 хиляди и след това не вярвал на очите си

През 2017 година билетите от Националната лотария на Васил Божков се харчат като топъл самун. Милиардерът е измислил доста съобразително името на хазартната игра, създавайки възприятието, че това е нова версия на тогавашната държавна лотария, която даваше апартамент в София плюс лека кола „ Волга “ – безспорен връх на социалистическата визия за благосъстояние и лукс.



Привлечени от фантазията да станат милионери в един момент, хиляди българи купуват билетите на Божков. Всеки ден лавките на бъдещия му зложелател Делян Пеевски и другите обекти продават по 500 000 билета.



И внезапно един елементарен човек – 66-годишния Димитър Митев от Ямбол печели не един и два, а цели 12 милиона лв.. По това време той е водач на камион и не може да повярва на случилото се.



„ Това са доста пари. Не е хубаво толкоз доста пари да има човек. Ние сме елементарни хора, не сме предприемачи или търговци, не знаем какво да вършим с толкоз доста пари “, разказваше тогава най-новият български милионер, напомня socbg.com.



„ Ще продължа да работя. Ще бъда при хората, при приятелите, ще си работя на камиона. Но ще си почивам повече. Досега не си почивахме, пък и нямаше пари за почивки. Досега си мислех, че съм карък. Още нямам доверие, че съм спечелил толкоз доста пари. Не съм на себе си “, споделяше Димитър.

Първоначално мислел, че е спечелил 12 хиляди лева „ Желая да съм жив и здрав, и да не одъртявам, с цел да мога да си изхарча парите “, майтапеше се той.

Димитър си бе избрал да получава по половин милион годишно в продължение на 20 година, вместо да вземе цялата сума. Казваше, че изпитва боязън поради облагата: „ В България няма нищо несъмнено “. И се оказа жив оракул на самия себе си. Преди 4 години Националната
лотария на Васил Божков завърши. Той избяга за Дубай, а страната стартира да го преследва.

Както е известно, след краха на в миналото най-богатия българин, никой от печелившите не е взел и лев от полагащото му се и надали в миналото ще вземе.

Днес чичо Митко е пенсионер и към този момент не е ерген. Намерил си е сгодна жена, която му готви, чисти и го пере. Двамата си живеят в родния му Ямбол и няма никаква диря по него, че преди 6 лета завоюва толкоз доста пари, написа Единна България.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР