Отмяната на възможността рафинерията на Лукой Нефтохим - Бургас да

...
Отмяната на възможността рафинерията на Лукой Нефтохим - Бургас да
Коментари Харесай

Лукойл: Спирането на износа е отмяна на дерогацията

Отмяната на опцията рафинерията на " Лукой Нефтохим - Бургас " да изнася нефтопродукти от 1 януари 2024 година е еднакво на анулация на дерогацията още от декември месец 2023 година това декларират тази заран в позицията от компанията, разпратена и до медии.

Вчера на ексклузивен брифинг в Народното събрание и след среща ГЕРБ, Движение за права и свободи и финансовия министър Асен Василев  с съветски нефт. Той планува анулация на квотите за експорт от 1 януари, а от 1 март - цялостна анулация на дерогацията и рафинерията да премине напълно на неруски нефт.

" Луклойл " предизвестява, че да не могат да изнасят нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, е в действителност анулация на дерогацията и ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а надлежно и до прекъсване на производството . От " Лукойл " дефинират това прекъсване като " наложително ". " Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар . "

От " Лукойл " приканват институциите към разговор и намиране на други решение - изпълнимо и безрисково.

Ръководството на " Лукойл Нефтохим Бургас " декларира подготвеност да окаже интензивно подпомагане по този въпрос.
 Кирил Петков отхвърля да влезе в клопката на ГЕРБ и Движение за права и свободи
Кирил Петков отхвърля да влезе в клопката на ГЕРБ и Движение за права и свободи

ПП/ДБ подготвени да се откажа от дерогацията на 1 март

Решението, оповестено през вчерашния ден от Десислава Атанасова, ГЕРБ, идва откакто за трети път в границите на шест месеца самодейностите на Делян Добрев за мигновено преустановяване и отвод на страната ни от дерогацията, която имаме от глобите, наложени от Европейски Съюз на Русия, претърпява провал в Народното събрание. беше дерогацията да бъде прекъсната за три дни, само че беше .

От страна на държавното управление застъпват тезата, че за преустановяване на дерогацията би трябвало да има проект и рационални периоди . През миналата седмица към Министерски съвет и обществено популяризира признатите отчети на службите, които удостоверяват тази теза.

От Агенция Митници също опровергаха изказванията от страна на Делян Пеевски, че страната взе участие в заобикалянето на глобите. Премиерът Денков също отхвърли.
 Митниците: Изнесли сме петролни артикули под квотата
Митниците: Изнесли сме петролни артикули под квотата

Отричат да не съблюдават глобите, а и се регистрират ежеседмично пред Министерство на външните работи

Вчера финансовият министър Асен Василев в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия опроверга изказванията, че през " Лукойл Нефтохим Бургас ". Той уточни, че налог облага, която " Лукойл " ще заплати тази година е към 400 млн. лв., а облагата, която осъществя е към 600-650 млн. лева, т.е. 250 млн. лева е облага, която рафинерията ще осъществя и която ние не взимаме за българската хазна.

Според Асен Василев заложените периоди от 1 януари за експорт и 1 март за прекосяване на неруски нефт са рационални и механически изпълними .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР