Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори

...
Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори
Коментари Харесай

Западните санкции са част от преговорите с Киев, каза Сергей Лавров

Отмяната на глобите против Русия е част от мирните договаряния сред Москва и Украйна, които са " комплицирани ", само че не престават всекидневно, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал “Ал Арабия “, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Понастоящем съветската и украинската делегация на практика ежедневно разискват по видеоконферентна връзка плана на вероятен контракт ", сподели той.

Преди ден украинското държавно управление предизвести, че договарянията за прекратяването на съветската инвазия, която навлезе в третия си месец, са застрашени от неуспех поради дейностите на Русия в Донбас

" Дневният ред на договарянията включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически действителности, анулацията на глобите, статута на съветския език ", уточни Лавров, без да прецизира.

" Ние сме за продължение на договарянията, въпреки че те са комплицирани ", сподели той.

Лавров разгласи, че основните сътрудници, купуващи газ от Русия, към този момент са минали на заплащане на суровината в рубли, само че също не посочи кои са тези парньори.

" Повечето основни сътрудници на Русия, купуващи газ, към този момент минаха на този метод на заплащане (в рубли) ", сподели външният министър. Основните купувачи на съветски газ са страните от Европейски Съюз, само че към този момент няма удостоверение, че е призната схемата за заплащане в рубли.

" Ако Полша и България слагат идеологическите си упоритости над ползите на своите нации, над ползите на бюджета си, това е техен избор ", сподели Лавров.

На този декор той изясни, че се вършат опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да завоюва сигурността ѝ.

" Те (молдовците) би трябвало да се безпокоят за бъдещето си, тъй като се пробват да ги вкарат в НАТО. Не считам, че от това ще завоюва сигурността на Молдова ", сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР