Отмяната на резултатите от изборите в Приморския край според в.

...
Отмяната на резултатите от изборите в Приморския край според в.
Коментари Харесай

В Русия отменят изборни резултати, опозицията преминава на протестна вълна

Отмяната на резултатите от изборите в Приморския край съгласно в. " Ведомости " ще стане тестване за цялата политическа система в Русия.
Вестникът проучва резултатите от гласуването и в други райони и стига до извода, че изборите са посочили по какъв начин употребявайки вълната на митингите на власт могат да дойдат незнайни опозиционни претенденти, написа БГНЕС.
Ситуацията в Приморския край, където Централната изборна комисия предложи на локалното си поделение да признае изборите за недействителни, вестникът дефинира като доста рядко протичаща се в Русия. Досега за недействителни за определяни единствено изборите през 20002 година за губернатор на Красноярския край.
Причина за рекомендацията на ЦИК този път стана невъзможността да бъде открит същинският резултат от вота на гласоподавателите – претендентът на компартията Андрей Ищенко водеше при преброяването на гласовете, само че в последния миг отстъпи с 1,5% на краткотрайно изпълняващия губернаторската служба Андрей Тарасенко.
И от двете страни бяха подадени голям брой тъжби, и ръководителят на ЦИК Елла Памфилова предложи анулация на изборните резултати.
Самата ЦИК не може да анулира резултатите – тя не е уредник на тези избори.
Ако сходна обстановка се повтори в трите района, където в неделя1 23 септември ще се организира втори кръг на изборите за губернатор, техните резултати също може да бъдат анулирани.
В Хакасия и Хабаровския завършек на първия тур завоюваха претендентите от опозицията, а във Владимирска област – сегашният губернатор.
Засега управляващите по всякакъв начин се пробват да показват градивен метод, считат „ Ведомости “. На 18 септември хабаровският губернатор Вячеслав Шпорт предложи на своя противник от либерално-демократичната партия Сергей Фургал поста първи вицегубернатор и той го одобри.
Такива дейности имат за цел понижаване на митингите на гласоподавателите, а също по този начин активизиране на лоялния електорат, обясниха двама души, близки до администрацията на съветския президент.
Решението на ЦИК покачва рисковете за втория кръг в останалите райони, защото заинтригуваните сили виждат, че е допустимо отстраняването на неуместния губернатор, а това е казус, споделя политологът Виталий Иванов:
" Отмяната на избори е неблагоприятен сюжет, а е насилствен, единственият, който разрешава въпреки и в някаква степен опазване на достолепието. "
Решението на ЦИК е половинчато, подлагат на критика го за това, че е отнета успеха на претендента на опозицията, акцентира политологът Николай Петров: " Но това е вид, който устройва всички. "
Кремъл в профил всички претенденти, които биха могли да станат опция на настоящите губернатори, вследствие на което незнайни опозиционни претенденти минаха на вълната на митингите, счита специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР