Отмяната на лятната Олимпиада в Токио е немислимо, въпреки че

...
Отмяната на лятната Олимпиада в Токио е немислимо, въпреки че
Коментари Харесай

Олимпиадата и Световното в Катар са застрашени, скандал с играч от НБА заради коронавируса

Отмяната на лятната Олимпиада в Токио е " немислимо ", макар че класифицирането на ковид като пандемия евентуално ще има някакво въздействие върху игрите, съобщи кметът на Токио, представен от Агенция Франс Прес.
" Не може да се каже, че оповестяването на пандемия няма да окаже въздействие. Но мисля, че анулацията е немислима ", сподели Юрико Койке пред кореспонденти. Но от МОК към този момент има сигнали, че Олимпиадата ще бъде отсрочена с 2 години.
Междувременно обаче, ръководещият орган на южноамериканския футбол изиска от ФИФА в сряда да отсрочи квалификационните мачове за Световното състезание през 2022 година в Катар поради пандемията от ковид.
" Южноамериканските тимове рискуват да не могат да разчитат на определените от тях играчи, които играят в Европа, тъй като те идват от страни с високо равнище на болест и биха могли да бъдат сложени в карантина ", споделя CONMEBOL в писмо, изразяващо позицията на неговите 10 страни-членки.
В НБА мачовете също се стопират, откакто има и диагностициран с ковид състезател. Това е Руди Гобер, център на " Юта Джаз ". Преди това да стане ясно, той направи нещо доста скандално на конференция - преднамерено опипа микрофоните на интервюиращите го публицисти като реакция против прекомерното, съгласно него, внимание към ковид.
Сподели с твоите другари
Още: " Коронавирус: Забраните за пътешестване в целия свят стават все по-сериозни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР