Отмяната на клас прослужено време ще бетонира заплатите и ще

...
Отмяната на клас прослужено време ще бетонира заплатите и ще
Коментари Харесай

Отмяната на клас прослужено време ще увеличи опашките на Терминал 2

Отмяната на клас " прослужено време " ще бетонира заплатите и ще усили опашката на Терминал 2. Това мнение изрази омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

Скандалът сред синдикати и работодатели е образец за това по какъв начин не би трябвало да се води разговор, счита Манолова.

Омбудсманът е изрично срещу анулацията на спомагателното заплащане за прослужено време, тъй като по думите й, хората са задоволително небогати.

 Държавата я няма, с цел да поддържа служащите, възмущава се Омбудсманът
Държавата я няма, с цел да поддържа служащите, възмущава се Омбудсманът

Мая Манолова се срещна още веднъж с служащи от „ Пикадили “:

Относно двете оферти на Манолова - да се забрани прекачване на компании, преди да са си изчистили отговорностите към служащите и да стане по-работещ фондът, подкрепящ служащи от банкрутирали предприятия, тя разяснява, че депутатите са създали една парламентарна комисия, с която са " изяли " една цяла парламентарна сесия.

На първо четене народните представители са приели огромна част от предложенията й. По думите на Манолова, по двете най-важни оферти обаче към момента няма парламентарен консенсус. Тя уточни едно от тях, а точно предлагането фонд " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците " да проработи дейно.

" Там би трябвало да бъде продължен един период, тъй че тези 250 млн., които са във фонда и които си ги стискат работодателите, да станат използваеми ", сподели Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР