Отмяна на Закона за за административното регулиране на икономическите дейности,

...
Отмяна на Закона за за административното регулиране на икономическите дейности,
Коментари Харесай

Демократите с предложения какво да се направи за по-евтини горива

Отмяна на Закона за за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис желаеха от " Демократична България ". Причината – съгласно демократите това е картелен закон, който унищожава по-малките търговци.
В своя позиция от партията показват точно въпросния закон като една от аргументите за стремглаво поскъпващите горива в България. И припомнят по какъв начин при предходното ръководство на ГЕРБ измененията по отношение на търговията с горива в Закона за налога върху добавената стойност (ЗДДС), според които се внася поръчителство при избран размер доставки т.е. индиректно облагане поради удържането на Данък добавена стойност. Срещу България беше формирана наказателна процедура от Европейската комисия за нарушаване на правилата на общностното право на свободната конкуренция, напомнят демократите.
Освен претенциите по отношение на законодателството, политическата групировка предлага и следните ограничения, за бъдат понижени цените:
1. Да се облекчи вносът от други страни в Европейски Съюз, тъй като единствено същинската конкуренция смъква цените;
2. Да се извърши обективно следствие на огромните вериги (бел. ред. - преди година и половина Комисия за защита на конкуренцията постанови, че картел на пазара на горива няма);
3. Да се облекчат изискванията за основаване и достъпа до данъчните хранилища за горива – през 2015 година близо 80% за дизела и над 90% при бензина се управляват от най-големия участник на пазара – групата " Лукойл " ;
4. Да се подкрепят дребните и междинни търговци за превъзмогване на техническите бариери за достъп до пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР