Отмяна на правото на платен годишен отпуск за периоди, в

...
Отмяна на правото на платен годишен отпуск за периоди, в
Коментари Харесай

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

Отмяна на правото на заплатен годишен отпуск за интервали, в които не се поставя труд, оферират работодателите.

Това значи, че ползващите дълго време болничен отпуск и майките няма да могат да натрупат дни за отдих, стана ясно по време на конференция, на която Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) показа своите цели за 2020 година

Освен отпадането на отпуска при болнични и майчинство пък, от АОБР още веднъж акцентираха, че упорстват първите три дни от болничния да не се заплащат от предприятията.

По други тематики обаче работодателите не реализираха единодушие. На въпрос какво е мнението на АОБР за импортираните от Вътрешна македонска революционна организация промени, които ще дадат на непушачите 2 дни повече годишен отпуск, ръководителят на БСК Радосвет Радев отвърна, че би назначил единствено пушачи.

" За еднакъв труд би трябвало да се заплаща равно заплащане ", отвърна пък шефът на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев разгласи, че с изключение на по тази тематика бизнесът няма единно мнение или коментар и по последните проблеми към хазарта.

Приоритетите на едрия бизнес през тази година са в три направления - възстановяване на бизнес средата, решение на проблемите с дефицита на фрагменти и цялостна промяна в енергетиката.

За по-добра стопанска система работодателите желаят електронно държавно управление, ще водят битка със сивата стопанска система и корупцията и ще упорстват за анулация на налога върху дивидента и понижаване с 5% на налога върху приходите на едноличните търговци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР