Отмяна на депутатския имунитет чрез промяна на конституцията иска партия

...
Отмяна на депутатския имунитет чрез промяна на конституцията иска партия
Коментари Харесай

Марешки иска депутатите без имунитет

Отмяна на депутатския имунитет посредством смяна на конституцията желае партия ВДЛЯ, обяди лидерът на партията и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Председателите на парламентарните групи в националното заседание получиха през вчерашния ден писма от ВОЛЯ с претекстовете за смяната и апел да я поддържат. За задачата са нужни 60 подписа.

„ Надявам се, всички сте разбрали, че ние от ВОЛЯ сме поредни в дейностите си. Доказва го и новата ни парламентарна самодейност. Вярвам, че ще се намерят хора измежду вас, които са свободни и честни, и няма да се притеснят да подпишат “, съобщи Веселин Марешки.

Той посочи и причините на ВОЛЯ за това предложение: „ За нас този имунитет няма никакъв смисъл. Нещо повече - у нас депутатският имунитет се е трансформирал в инструмент за прилепяне и операция. Да, в доста страни го има и работи. Но в България нещата не стоят по този начин. Имунитетът се употребява главно за дискредитиране и за медийни кавги. А когато се потвърди, че няма никакви учредения за събаряне на имунитета или каквито и да било обвинявания, моралната отплата за нанесените вреди на името на индивида липсва. И още нещо- настояването на имунитет у нас се е трансформирало в наказание и мотив за публичен линч. 

Ние от ВОЛЯ нямаме потребност от имунитети и към този момент го обявихме. Сега призоваваме и вас да го извършите. Ние считаме, че националните избраници са честни и чисти хора и нямат потребност от този статут, който единствено дава власт на подмолни кукловоди да издевателстват над някого или да се пробват да го сплашат. Парламентът е с най-нисък рейтинг измежду институциите. Заиграването с имунитетите нормално внушава, че надали не тук са събрани отговорни за нещо хора, които плахо се крият зад стените на тази постройка. Така ли желаете да мислят за вас гласоподавателите?От кого се пазим с тези имунитети? От народа, който ни е избрал ли?

Ако няма от какво да се страхувате, подкрепете подписката ни. За нас имунитетът не дава независимост, а те прави подвластен от задкулисието! Ние от ВОЛЯ ви пожелаваме да бъдете свободни! “, сподели Веселин Марешки.
Той прикани ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев да даде образец и пръв да поддържа самодейността като напомни негово изявление за Българска национална телевизия от 2015г., в което Главчев споделя, че „ депутатският имунитет е голословна привилегия на народните представители по отношение на останалите български жители “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР