Отмяна е най-новото заглавие в репертоара на театър “Възраждане. Режисьор

...
Отмяна е най-новото заглавие в репертоара на театър “Възраждане. Режисьор
Коментари Харесай

Докъде бихме стигнали да спасим любовта

„ Отмяна ” е най-новото заглавие в репертоара на спектакъл “Възраждане ”. Режисьор на спектакъла е Зафир Раджаб.

„ Отмяна ” е завладяваща футуристична пиеса, която задава въпроси като: Какво е индивидът? Има ли нещо под биологичната обвивка? Докъде бихме стигнали в задачата си да спасим любовта? Бихме ли живели постоянно, в случай че можехме и на каква цена? Какво има оттатък и има ли нещо?

Определяна от оксфордския университет като брилянтна, “Отмяна ” съчетава в себе си голям брой жанрове.

В свят, в който потреблението на технологии за изтриване на несъвършенствата и уврежданията на хората е все по-нормално, една двойка се връща към основите. Далеч от града Марк (Йордан Ръсин) и Вайълет (Виттория Николова) с неспокойствие чакат естественото раждане на първото си бебе. Но един от тях има загадка, която заплашва да подкопае съвършения им свят.



Автор на пиесата е  ирландският драматург Стейси Грег., а режисьор е Зафир Раджаб. Той приключва НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " през 2012 година в класа на проф. Стефан Данаилов  Стефан Данаилов Стефан Данаилов е прочут български артист, политик от Българска социалистическа партия, министър на културата в, има магистратура в НАТФИЗ в компетентност “Режисура в театралните изкуства ” с преподавателски екип в състав: проф. Пламен Марков, доцент доктор Петър Кауков и Явор Гърдев. Споделя, че изборът му на ново амплоа произлиза от потребността да добави още нещо от себе си към театралното изкуство. Той е режисьор и на сполучливия театър от репертоара на спектакъл „ Възраждане ” - “Стая за посетители ”, за чиято постановка получи номинация “Аскеер 2022 ” в категория „ Изгряваща звезда ”.  В спектакъла вземат участие: актьорите Виттория Николова, Йордан Ръсин и Лора Ахтарджиева. Премиерата е на 10 и 11 юни, а идващите дати, когато феновете могат да видят постановката са  01, 12 и 23 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР