Отминаващата година определено беше изключително успешна за българската федерация по

...
Отминаващата година определено беше изключително успешна за българската федерация по
Коментари Харесай

Българският модерен петобой изпраща изключително успешна година

Отминаващата година несъмнено беше извънредно сполучлива за българската федерация по съвременен петобой. Европейска и международна купа, домакинство на Световна купа и Световно състезание белязаха част от триумфите на родната централа в извънредно оспорвания спорт, включващ пет дисциплини. Благодарение на чудесно проведените интернационалните събития у нас България получи правото да бъде и хазаин на две Световни купи за мъже и дами през олимпийската 2020-та година.
 Модерният петобой получи домакинство за два кръга от Световна купа
Модерният петобой получи домакинство за два кръга от Световна купа

БФМП записва нова славна страница в историята си

" С оглед на резултатите мога да дефинира 2019-а като чудесна година за нашия спорт. Благодарение на Светла Згурова имаме eвропейска и международна купа при девойките до 17 години, което е огромен триумф. Младите ни състезатели демонстрират огромно израстване и несъмнено имат опция за още триумфи в идващите огромни шампионати и шампионати. Това, че сме домакини на две Световни купи е казус в историята на модерния петобой. Досега няма друга страна, която да е приемала най-хубавите петобойци в света два следващи пъти. Горди сме с това самопризнание, както и с думите на всички от Борда на шефовете на Международната федерация, които бяха казани за нас на последното съвещание в Унгария ", показа президентът на БФМП Андрей Кузманов.

Домакинствата на Семеен кодекс ще бъдат от 25 до 29 март и от 2 до 5 април. По интернационалния календар това са купи №2 и №3 от общо четири преди олимпийските игри в Токио.

" Много значими са тези семейства. Първо, тъй като нашите състезатели ще имат повече поддръжка от трибуните и ще се раздадат оптимално. Второ, ще дойдат в София елитните състезатели от целия свят, които гонят присъединяване на Игрите, а тези две купи ще им дадат доста точки и всяка позиция в крайното класиране ще е от извънредно значение. Трето, това е голям авторитет за България. Телевизионният колос " Евроспорт " ще предава репортажи, ще дойдат доста публицисти от няколко континента. Много сериозен интерес има още от в този момент. Вече сме основали работни групи и всеки има сектор за осъществяване по организацията. Това е следващата отлична опция да покажем и да се потвърдим пред света като положителни домакини. Отново плуването ще бъде на басейн " Диана ", а фехтовката, ездата и комбинирата дисциплинираност (бягане + стрелба) на територията на Национална спортна академия ", добави Кузманов.

Все още не е ясна точната численост на българските състезатели, които ще вземат присъединяване в двете семейства, само че сигурно ще забележим най-хубавите при мъжете Тодор Михалев и Явор Пешлеевски. Въпреки възрастта си от 18 години Светла Згурова ще взе участие при дамите. Засега с най-големи шансове за класиране на ОИ в Токио са Михалев и Пешлеевски. На последната подготовка за годината в Казахстан Тодор Михалев приключи 4-и в самостоятелната конкуренция и все още е в точките за директна квота. Явор Пешлеевски не взе участие поради травма, само че към този момент е изцяло възобновен и тренира на оптимални обороти. В края на януари двамата ще вземат присъединяване и на първата подготовка за 2020 година, която ще бъде в Унгария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР