Отминаващата 2018 е завършекът на една тенденция от последните десетилетия

...
Отминаващата 2018 е завършекът на една тенденция от последните десетилетия
Коментари Харесай

Румен Петков зове да не се участва в терминала край Александруполис

Отминаващата 2018 е завършекът на една наклонност от последните десетилетия - задълбочаването на управническата и обществената рецесия. С подобен извод приключва годината политическа партия АБВ.

Държавата е абдикирала от своите основни отговорности и пропада от ден на ден, страната се намира в цялостен стопански застой и обърканост. Като образци за рецесията зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева уточни опазването на здравето, обществената система, образованието, демографската рецесия.

" Българските села, които са оставени на произвола, а отбраната на българските жители е поверена в частни ръце с откритото самопризнание, че страната не може да се оправи с проблеми като битовата престъпност и корупцията ", съобщи Ганчева. Тя акцентира, че на основни позиции продължава да има некомпетентни и корумпирани хора и национални предатели. Пример за това са свадите с Търговския указател, застрахователя " Олимпик ", увеличението на застраховката " Гражданска отговорност ", само че на този декор се случва и следващата безочливост - назначение за представител на България в Европейската банка за възобновяване и развиване досегашната шефка на КФН - Карина Караиванова . Според АБВ борбата за възобновяване на държавността в България минава наложително през превръщане към позабравените правила на солидарността, обществената правдивост и родолюбието.

Председателят на АБВ Румен Петков също разкритикува главно енергийната политика , като дефинира като парадокс променената за следващ път от Народното събрание Енергийна тактика на България , с което се планува 20 процентово присъединяване на страната ни в построяването на терминал за полутечен природен газ до Александруполис . Той уточни, че оборудването е частно и лишено от всякаква вероятност, изключително поради лимитираните му благоприятни условия и обвързващите клаузи на контракта.

По-думите му Гърция разполага с различен голям държавен терминал, предлагащ извънредно положителни условия. " По създание сега българската страна потегля да финансира " Капелузос груп " и това би трябвало да спре незабавно. В случая парите на всички български данъкоплатци няма да отидат за енергийна сигурност, а за финансирането на едно частно оборудване в Гърция. Това е обличане на корупционни практики в парламентарни решения ", уточни той и добави, че по този метод, в прорез с всички пазарни и стопански правила Народно събрание задължава държавното управление и " Булгартрансгаз " да взе участие в губещото начинание.

В умозаключение ръководителят на АБВ уточни, че хората в България и Европа се усещат несигурни , което е една от аргументите за сериозните митинги. " Тази неустановеност идва от систематичните спорове, които се предизвикват от Съединени американски щати ", съобщи Румен Петков и изброи комерсиалната война с Китай, американски боен транспортен съд в Черно море, мачкането на Организация на обединените нации, отдръпването на Съединените щати от екологичните съглашения, гласувани от 200 страни, систематичната експанзия по отношение на Русия и то без никакви причини, като се стартира от случая " Скрипал " и се мина през случая " Кашоги " .

Стигаме и до най-бруталния за нас българите случай на американска интервенция за последните няколко месеца. Косово афишира желание да образува своя войска , което е в несъгласие с всички авансово договорености за признаването му, в това число и от България. Въпреки това Съединените щати незабавно поддържат Косово с ясното схващане, че това може да провокира война на Балканския полуостров ", разяснява Румен Петков и добави, че е безусловно неприемлива и намесата на Съединени американски щати в православието и по-конкретно поддръжката им за основаването на Автокефална черква на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР