Отминалите местни избори нямат нищо общо с който и да

...
Отминалите местни избори нямат нищо общо с който и да
Коментари Харесай

Кметът на Полски Тръмбеш: Никога не е имало такъв натиск, както при Борисов

" Отминалите локални избори нямат нищо общо с който и да е предходен избор. Много от нещата в тази акция се случиха под повърхността. Никога до момента не е имало толкоз тежък напън върху нас - претендентите за кметове. В тази предизборна акция имаше безчет доста платени доноси против мен във Върховна касационна прокуратура, до премиера и Народното събрание ". Това сподели кметът на община Полски Тръмбеш и член на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия Георги Чакъров по време на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия, представен от партийния пресцентър.

Той добави, че на тези избори е имало и нещо ново - " охранителните компании влязоха извънредно тежко на терен ". " Имаше дни, в които по няколко черни джипа с брутално и плашещо изглеждащи младежи ходеха из кварталите и плашеха хората и това ставаше с наблюдението на полицията. В изборния ден моят конкурент се возеше в техните коли, ходеха по селата и секциите и директно участваха в изборния ден. Това ставаше още веднъж със знанието на полицията и се случваше в страната, ръководена от Бойко Борисов, който по моето мнение не се трансформира в общественик ", съобщи Чакъров. Той разяснява, че тези избори са били доста по-различни от предходните и всеки един, който съумя да се пребори, заслужава поздравления. Кметът на Полски Тръмбеш съобщи, че за жалост изборите са се трансформирали в технология, а не в политика. " Има извънредно доста път, който би трябвало да извървим, и да върнем доверието на хората. От нас зависи дали ще го създадем ", безапелационен бе Георги Чакъров.

" Категорично поддържам доклада на Националния избирателен щаб, само че съм изрично несъгласен с по този начин наречения различен отчет. В него има доста неща, които са неточни и погрешни. Той демонстрира, че когато умеем да боравим с цифрите, постоянно можем да създадем отчета така- че да ни е комфортен ", изясни кметът на Полски Тръмбеш. Той разяснява, че в област Велико Търново като безспорни гласове печели ГЕРБ, само че в 6 от 10 общини Българска социалистическа партия печели и има свои общински кметове. " С болежка желая да кажа, че видях този различен отчет още преди няколко дни в една организация, която е много услужлива за някои приятели и извънредно сериозна към националното управление. Даже доскоро прочетох, че тази организация още веднъж цитира нашия предходен водач, който споделя, че за загубата е отговорно националното управление. Той споделя, че сме пропилели три избора и четири години. Не знам за вас, само че ние в Полски Тръмбеш не ги пропиляхме, а ги спечелихме. Ако множеството от вас в действителност го бяха създали, нямаше да сме в обстановка да спорим дали сме ги изгубили или не ", съобщи Георги Чакъров. Той бе безапелационен, че резултатите не трябва да се употребяват за почистване на сметки. " Не бива да продължаваме по този път, тъй като той води към пропастта. Това не е потребно нито за нас, нито за нашите членове и симпатизанти ", заключи Чакъров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР