Отмина най-голямото зрелище от тежка категория на световния бокс за 2019 година.

...
Отмина най-голямото зрелище от тежка категория на световния бокс за 2019 година.
Коментари Харесай

Всичко най-интересно от галавечерта на Антъни Джошуа и Анди Руис в Саудитска Арабия

Отмина най-голямото представление от тежка категория на световния бокс  за 2019 година. Най-голямата вест от съботната вечер в Саудитска Арабия е фактът, че Антъни Джошуа отново е първенеца, откакто съумя да надделее изрично над Анди Руис в спектакъла сред двамата. Атлетите бяха черешката на тортата на галавечер, която беше извънредно добре готова и се оказа, че е гледана от десетки милиони в целия свят. Ето и всичко най-интересно от събитията, на които станахме очевидци: 
Всички мнения и вести от успеха на Джошуа над Руис четете в SportLive.bg
Мачовете, които се изиграха: 
19:00: Махамадрасул Мажидов - Том Литъл
Изгряващата звезда в тежка категория Мажидов имаше лесна вечер в Саудитска Арабия, откакто елементарно разруши съпровитата на ветерана Том Лотъл. Мажидов спря срещата във втория рунд, откакто бронзовият медалист от Олимпийските игри пред 2012 година прати в нокаут съперника си. Първо той го прати в нокдаун с мощна дясна кука, а следкато Литъл се изправи Мажидов нанесе серия от удари и реферът Стийв Грей приключи дуела 1:49 преди края на рунда. 
20:00: Филип Хргович - Ерик Молина 
Бързо изгряващата звезда в спорта Филип Хръгович записа десети триумф на професионалния кръг. Хърватинът прати в нокаут някогашия кандидат за международната купа Ерик Молина още в 3-ия рунд и по този метод към този момент има 8 нокаута на своята сметка. 27-годишният новобранец прати на земята своя конкурент още в първия рунд, както и във втория и, макар че Молина прати няколко доста рискови удара с дясна ръка, в 3-ата част всичко завърши с мощен десен прав, който прати Молина на земята и той не съумя да се изправи в точния момент. 
20:45: Дилиън Уайт - Мариуш Вах 
Британският боксьор се завърна на кръга след наказване за приложимост на допинг и несъмнено не беше в най-хубавата си форма. Все отново Уайт записа победа при завръщането си, откакто беше разгласен за победител еднинодушно след изиграването на 10-те рунда против поляка (97:93, 97:93, 97:93).
21:45: Майкъл Хънтър - Александър Поветкин (подробен репортаж на борбата вижте в тази статия) 
Безспорният мач №1 на вечерта! Хънтър, който до неотдавна се биеше при полутежките, записа извънреден дуел рано-рано в кариерата си при тежките и стигна до тъждество против някогашния повторен кандидат Александър Поветкин. Двама от съдиите видяха победител, като единият отсъди 115:113 за Хънтър, а другият - 115:113 за руснака. Решаващ беше вотът на последния рефер, който присъди 114:114! 
23:00: Антъни Джошуа - Анди Руис (подробен репортаж на мача вижте в тази статия) 
Изключително тежка, само че доста сладка се оказа победа №23 в кариерата на титана в тежка категория на световния бокс Антъни Джошуа. Британският спортист изкова извънредно технична и най-много тактическа победа над досегашния първенец Анди Руис в 12 рунда (118-110, 118-110, 119-109 с единомислещо съдийско решение) и си върна трите пояса на международен първенец на IBF, WBA, WBO, които загуби на 1-и юни след ефектен нокаут, реализиран тогава от мексиканската изненада.
Мнения след мача
Антъни Джошуа:  Няма място за опрощение, става въпрос за бокс. Свикнал съм да нокаутирам, само че в първия дуел го раних и не съумях. Исках да покажа друга страна, да удряш, само че без да бъдеш удрян (какво още сподели Джошуа четете в този материал ). 
Анди Руис:  Това бе неговата вечер. Не се приготвих, както би трябвало. Наддадох прекомерно доста килограми, само че няма да се оправдавам. Искам трети дуел и ще съм подготвен за него. Джошуа свърши невероятна работа и желая да благодаря на всички за поддръжката (какво още сподели някогашният първенец за загубата от Джошуа четете в тази публикация ). 
Еди Хърн : Тази вечер той се трансформира в повторен международен първенец и това е красиво. Той е Кралят. Всички го бяха отписали, само че той се завърна, покажете му почит. Какво сподели Хърн за възможен мач за безспорен международен първенец вижте в тази публикация . 


ПРЕДИ ГАЛАВЕЧЕРТА
Саудитска Aрабия се трансформира изненадващо в хазаин на реванша сред Антъни Джошуа и Анди Руис . Еди Хърн разгласи, че ще направи най-хубавата боксова галавечер в миналото и, макар че залата не е разпродадена, импресариото е подготвен да затвърди връзките, основани в арабския свят, подготвяйки поредност от събития, на които Джошуа да се изправи и против Дионтей Уайлдър, и против Тайсън Фюри. Както е известно, единствено от този дуел някогашният първенец ще вземе 66 милиона паунда. 
Иначе самата галавечер е несъмнено най-силната в тежка категория от години насам. На кръга ще се завърне Дилиън Уайт, който има едно от най-тежките трудности в кариерата си - Мариуш Вах. Бившият кандидат не е единственото " марково " име, което ще се качи на кръга, защото и Александър Повткин има сериозен дуел. 
Всички мнения и вести от успеха на Джошуа над Руис четете в SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР