Отмина националното състезание за млад готвач на България! Мислех да

...
Отмина националното състезание за млад готвач на България! Мислех да
Коментари Харесай

Популярен шеф: Подигравка! 80% от ястията нямаха вкус, жал ме е!

" Отмина националното съревнование за млад готвач на България! Мислех да кажа няколко захаросани приказки и благодарности, само че не, ще бъда мъчително сериозен!

Журирахме едни деца, които в никакъв случай не са готвили гулаш, чушки с ориз и мусака, само че пък някой ги е научил да сферифицират с алгинат и лактат, да вършат перли с агар-агар и да сгъстяват с гел крем и гел бургер. 80% от ястията нямаха усет и обикновено осоляване, само че пък визия да видиш... Или както пееше Спенс - " един ослепителен успех на външността над същността ".

Журирахме едни деца, напълно инструктирани от учители и готвачи, само че съвсем липсваше техният детски, към момента, нюх за кулинарията и съществени знания в готвенето. Те няма по какъв начин и да го имат. Защото нямат основата, само че пък някой ги е нахъсал да печелят за надпревари. Да се мерят един с различен, а в действителност готвачите и учителите си мерят еготата, който по-добре е подготвил своят питомец...

Няма да бъда захаросан с думите си, а ще кажа това, което откровено мисля.

Ние от сектора - кулинарите, хотелиерите и ресторантьорите влагаме време, персонални средства и самообладание да сътворяваме нови фрагменти, а политическото лице открива форума с " положителната вест ", че към този момент имат подписан контракт и ще пращат младите фрагменти на работа отвън страната. За нас хора от Индия, Пакистан и Бангладеш, а нашите фрагменти - по света... Това е насмешка с хората, които влагаме всичко допустимо със лични средства и сили да създадем млади фрагменти.

Нима тук няма задоволително положителни обучителите, обекти и началник готвачи, които да подготвим и създадем условия за развиване на младите? Или просто политиката следва методично този ред за заличаване на сектора ни... Строим хотели и заведения за хранене за милиони, само че фрагментите ги приготвяме за на открито. И не ми излизайте с приказките, че като се обучат и ще се приберат, над 25 години в сектора, виждам действителността!

А тези способи с които се възпитават сегашните готвачи, ни един няма търпението и постоянството да върви по мъчния път само че същински, в кулинарията. Всеки желае единствено да плейтва, да бъде инстаграм звезда, инфлуенсър, подкастър, фриленсър, ютубър или тиктокър...

Отворете си очите, тази система основава едни елементарно чупливи младежи с нежна мотивация и липса на самообладание. Мислим си, че сътворяваме експерти, а в действителност си храним егото, че вършим нещо стойностно. Жал ме е за тези младежи и нашият отрасъл, тъй като си мислят, че работата и същинския живот е като телевизионните излъчвания за готварство, а каква драма ще бъде за тях и работодателите в идните години.

Едни нежни младежи с напомпано его, стъпило върху два медала и три документа, ще хранят всички ни... Така както и онлайн докторите ще ни лекуват, онлайн строителите ще основават сигурни здания и онлайн учители ще учат бъдещите генерации.

Благодаря само на моите сътрудници - отдадените готвачи, с които гратис и безусловно подкрепяме кулинарните събития в цяла България и отвън нея. Благодаря и на няколкото учителя и шефа, които в действителност съзнателно и самоотвержено приготвят фрагменти и младежи за същинския живот. Благодаря и на единиците отдадени бизнесмени и бизнеси, които в никакъв случай не не помниха, че единствено вложението и основаването на същински условия и фрагменти, има някакво значение. Всичко останало е прахуляк в очите и сладки приказки за деца! До нови срещи в действителността! "

Това написа в обществената мрежа Facebook известният пловдивски кулинар началник Росен Чакъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР