Отмина ли пикът на 3D технологиите? Историите за 3D принтирани

...
Отмина ли пикът на 3D технологиите? Историите за 3D принтирани
Коментари Харесай

Отмина ли пикът на 3D технологиите?

Отмина ли пикът на 3D технологиите? Историите за 3D принтирани къщи и сърца към момента ли звучат като научна фантастика? След шума и вълнението, може би към този момент е време да се заемем с същински потребните приложения на 3D принтирането, само че дали не е прекомерно рано да приказваме за изгодите за елементарния консуматор?

Второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days идва на 4-6 октомври в София, с цел да отговори точно на тези въпроси. Събитието си слага за цел да показа обстоятелствата зад действителните приложения на технологията, оттатък „ научно-фантастичните “ атрибути, които постоянно ѝ приписват. Именно по тази причина уредниците вземат решение да проведат събитието под мотото “Beyond the hype”.

„ През последните години слушахме доста (не)вероятни истории за това по какъв начин 3D принтирането трансформира света. Да, това в действителност е по този начин. Тази технология ни дава опция да произвеждаме единствено това, от което имаме потребност, само че и по-важно: там, където имаме потребност, и когато имаме потребност. Все още обаче липсва познание за това по какъв начин да осъществяваме и впрегнем тези благоприятни условия. Именно на тези тематики желаеме да обърнем внимание и да се впуснем дружно в последните действителни приложения по света и у нас. “, споделя Боян Пехливанов, шеф на B2N, компанията уредник на събитието.

Събитието Additive Days ще се организира сред 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park и ще е разграничено в няколко обособени формата, ориентирани към разнообразни аудитории, тъй че всеки – от представителите на бизнеса до почитателите на технологиите – да получи информацията и отговорите, които го вълнуват. Конференцията ще се организира на 4 и 5 октомври и ще показа лектори от целия свят, които ще споделят последните трендове в технологиите, както и действителни на практика приложения. Организаторите още веднъж залагат и на изложбен и демонстрационен панел, който дружно с уъркшоп занимания с водещи специалисти от балканския полуостров, да докара потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането.

Като тема, тази година конференцията се концентрира върху 4 основни промишлености: Инженерство - където 3D принтирането е водещ фактор за нововъведения още от самото си появяване; Медицина – където 3D принтирането прави опазването на здравето налично във всяко кътче от света; Дизайн – където компании и университети комбинират новаторски технологии с обичайни материали, с цел да основават устойчиви структури и сгради; Образование – където 3D принтирането трансформира метода, по който студентите учат и работят дружно.

По тематиката за 3D принтирането в хирургията ще приказва Ларс Брауърс – откривател, който учи за хирург, и пионер в областта на 3D принтирането. Той учи изгодите от 3D принтирането и виртуалната действителност при лекуването на комплицирани фрактури. През декември 2017 година отпътува със остарелия си автомобил за Сиера Леоне, оборудван единствено с 3D принтер (Ultimaker 2+), с цел да създаде резистентен метод за усъвършенстване на протезите за ръце и крайници за хора с увреждания. Днес, 2 години по-късно, 3D принтирана здравна лаборатория действа в болничното заведение там, а Ларс получава грант от холандския фонд Albert Schweitzer.

По време на Additive Days 2019 ще можете да научите повече за неговата история и възгледи за бъдещето на технологията, както и на редица други специалисти от целия свят. А до тогава не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 тук: https://add-19.typeform.com/to/wnU6xI?s=med Регистрацията е наложителна и безвъзмездна.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР