Отмениха Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти,

...
Отмениха Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти,
Коментари Харесай

Отмениха Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Отмениха Международния конкурс за млади реализатори на типичен музикални принадлежности , заяви БНР. Той трябваше да се организира в Перник от 24 до 26 април.

Това е вторият фестивал с интернационално присъединяване, който се анулира в града. Първият бе събитието " Сурва ", който не се състоя поради водната рецесия и оповестеното в Перник бедствено състояние.

Ежегодно в музикалната конкуренция вземат участие към 150 реализатори на струнни, клавирни, духови и ударни принадлежности от страната и чужбина . Те се състезават в две категории - за фенове и за ученици на междинни музикални учебни заведения, студенти или приключили висши музикални учебни заведения, и в седем възрастови групи .
 Отменят фестивала
Отменят фестивала " Сурва " в Перник поради водната рецесия

Здравните управляващи се притесняват от болести

За равнището на състезанието и за неговия престиж приказва фактът, че през последните години към наградния фонд се включиха Институт " Сервантес " в София и посолството на Испания в България .

Внесените такси на записалите се за присъединяване в състезанието ще бъдат възобновени, увериха уредниците от община Перник и Двореца на културата. Съпътстващият го конкурс за детски рисунки не е анулиран, единствено краткотрайно се отсрочва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР