Отмени визита в Тел АвивАпелира да спре наливането на масло

...
Отмени визита в Тел АвивАпелира да спре наливането на масло
Коментари Харесай

Ердоган: Хамас не са терористи

Отмени аудиенция в Тел Авив
Апелира да спре наливането на масло в огъня

Палестинската въоръжена формация Хамас не е терористична организация, а освободителна група, водеща борба за отбрана на земята си и народа си, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, съобщи Ройтерс.

В тирада в Народното събрание пред депутатите от своята партия Ердоган заяви, че няма да посети Израел, както бе планувано по-рано, тъй като еврейската страна е злоупотребила с положителната воля на Турция. “Ние нямаме проблем с израелската страна, само че имаме проблем с политиката на Израел по отношение на палестинците ”, акцентира Ердоган.

Той разкритикува “неспособността ” на Организация на обединените нации да реализира единодушие по резолюция за бомбардировките на Израел в линията Газа и да призове за филантропично преустановяване на огъня.

Турският президент прикани Израел да се вслуша в апелите за мир, както и за неотложно преустановяване на сраженията сред двете враждуващи страни.

Ердоган жигосах западните сили, които показват поддръжка за ответните дейности на Тел Авив против Хамас, като моли “играчите отвън района да спрат да наливат масло в огъня в поддръжка на Израел ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР