Отменено е бедственото положение в община Видин от 14 часа

...
Отменено е бедственото положение в община Видин от 14 часа
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение във Видин

Отменено е бедственото състояние в община Видин от 14 часа в събота, 24 март. То бе сложено след изобилния снеговалеж в петък. Тогава 13 обитаеми места останаха без достъп, оповестиха от община Видин.

Следи се равнището на Дунав и корекцията на реките, заяви кметът Огнян Ценков. " При анализиране на ситуацията, нямаме предпоставки, които да съставляват заплаха за здравето и живота на популацията на община Видин, както и за околната среда. Нямаме предпоставки за нанасяне на вреди и вреди на държавната инфраструктура, на общинската инфраструктура, на имуществото на жителите ", съобщи кметът Ценков.

Той увери, че продължава наблюдението, както и активността в комплицираната зимна конюнктура.

След слабия снеговалеж през миналата нощ снежната завивка се е нараснала с още 5-6 см. Във всички селища на Общината е почистено и проходимо. Почистена са също улиците и подстъпите към гробищните паркове. Няма затворени сектори от четвъртокласната пътна мрежа, достъпът до обитаемоте места е обезпечен. В проблематичните прави са направени разширения.

Работят всички уреди на помпената станция за питейна вода при село Сланотрън, където бе прекратено електрозахранването. Отводнителните станции са на денонощен режим. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, всички пациенти на хемодиализа са превозени до видинската болница, осведомиха от община Видин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР