Отмененият събор в ЮндолаПовече от 10 000 човека са очакваните

...
Отмененият събор в ЮндолаПовече от 10 000 човека са очакваните
Коментари Харесай

Над 10 000 души са разочаровани от отмяната на събора в Юндола заради Африканската чума

Отмененият събор в Юндола Повече от 10 000 индивида са предстоящите участници за събора в Юндола , който трябваше да се организира на 25 август, само че вместо това е анулиран от Епизоотичната комисия в Пазарджик поради открити край Велинград две диви свине с Африканска чума.

Кметът на селището Мехмед Местан споделя, че всяка година десетилетия наред националната забава притегля хора от целия свят. Засегнати от решението са освен те, само че и десетки търговци, както и притежатели на хотели и места за нощувка, които са авансово резервирани до последното легло за дните към събитието. Хотелиерите към този момент са вложили огромни вложения , с цел да посрещнат гостите си почтено на най-големия за Юндола ден и ще претърпят големи загуби, споделя локалният властник.

 
" Ние попадаме в тази зона, само че предходната седмица имаше безусловно същото мероприятие на гара Аврамово, която граничи с нас. На Юндола всяка година някой измисля да има проблем, и то състоятелен проблем, с цел да няма мероприятие на хората, търговците, вложителите. Ние въобще нямаме никакви контакти с тези обекти и огнища. Нито има в стопанствата такава възбрана, дай да създадем десетки хиляди хора да ги разиграем ", възмущава се кметът Местан.

Той споделя, че към момента не е получил заповедта за превантивните ограничения, измежду които е анулацията на събора. Когато я прочете, ще преценя по какъв начин да постъпи.

Изненадан е, з ащото съборът не се прави в гората, а на 40-декарова поляна в селището, където глигани – заболели или здрави, едва ли биха пристигнали при толкоз доста хора. Преди да се съсипе празникът, нещата би трябвало да се огледат на място и да се обмислят, счита Мехмед Местан.
 
Чуйте какво още сподели Мехмед Местан в гласовия файл.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР