Отмененият поради пандемията от COVID-19 международен конкурс за песни Евровизия

...
Отмененият поради пандемията от COVID-19 международен конкурс за песни Евровизия
Коментари Харесай

"Евровизия" все пак ще се проведе, ето как

Отмененият заради пандемията от COVID-19 интернационален конкурс за песни Евровизия 2020 не се отхвърли. Организаторите му ще проведат особено шоу Eurovision: Europe Shine A Lig на 16 май с присъединяване на реализатори, участници в състезанието през 2020 година, както и с участници от минали години.

Изпълнителният шеф на "Евровизия " Йона Ола Санда съжалява, че няма да има конкурс през 2020 година Но вместо състезанието уредниците имат намерение да обединят Европа с неповторима стратегия, оповестяват международните издания.

Той прикани всички радио- и телевизионни оператори и членове на EBU (Европейския съюз за радиоразпространение) в другите страни да излъчат това предаване в духа на единството и единението.

Организаторите чакат в специфичното шоу да вземат присъединяване представители на 41 страни, от които състезателите изпратиха кандидатури за състезанието. Предвижда се всички реализатори дружно да изпълнят шлагер от миналогодишната Евровизия с текст, подобаващ за световната пандемия.

Концертът ще продължи към два часа. Подробности за него ще бъдат обявени в идващите седмици. Шоуто също ще се излъчва и в YouTube по формалния канал на надпреварата.

Конкурсът за европейска ария за първи път в историята му беше анулиран от 1956 година Причината за анулацията е разпространяването на ковид.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР