Отмененият поради пандемията от COVID-19 международен конкурс за песни Евровизия

Отмененият поради пандемията от COVID-19 международен конкурс за песни Евровизия ...

"Евровизия" все пак ще се проведе, ето как.

Отмененият поради пандемията от COVID-19 международен конкурс за песни Евровизия 2020 не се отказа. Организаторите му ще проведат специално шоу Eurovision: Europe Shine A Lig на 16 май с участието на изпълнители, участници в конкурса през 2020 г., както и с участници от минали години.

Изпълнителният директор на "Евровизия" Йона Ола Санда съжалява, че няма да има конкурс през 2020 г. Но вместо конкурса организаторите възнамеряват да обединят Европа с уникална програма, съобщават световните издания.

Той призова всички радио- и телевизионни оператори и членове на EBU (Европейския съюз за радиоразпространение) в другите страни да излъчат това предаване в духа на единството и единението.

Организаторите очакват в специалното шоу да вземат участие представители на 41 държави, от които състезателите изпратиха кандидатури за конкурса. Предвижда се всички изпълнители заедно да изпълнят хит от миналогодишната Евровизия с текст, подходящ за глобалната пандемия.

Концертът ще продължи около два часа. Подробности за него ще бъдат съобщени в следващите седмици. Шоуто също ще се излъчва и в YouTube по официалния канал на състезанието.

Конкурсът за европейска песен за първи път в историята му беше отменен от 1956 г. Причината за отмяната е разпространението на коронавирус.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg