Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за

...
Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за
Коментари Харесай

Луфтханза отменя още 2000 полета

Отменените полети са в допълнение на към този момент анулираните 770 за интервала 8-14 юли

Германската самолетна компания "Луфтханза " (Lufthansa) разгласи, че анулира още 2000 полета, планувани за осъществяване през лятото от летищата във Франкфурт и Мюнхен, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Като аргументи за анулацията се сочат продължаващия дефицит на личен състав, планувани протестни дейности и проблемите, създавани от към момента неотшумялата изцяло пандемия.

"Луфтханза " прави всичко допустимо, с цел да извършва полетите си и наема спомагателен личен състав, където това е допустимо. Но планувани стачки, метеорологични аномалии и, в частност, повишението на случаите на коронавирусна зараза основават допълните проблеми на системата ", се показва в особено изказване на компанията, представено от в. "Билд ".

Отменените полети са в допълнение на към този момент анулираните 770 за интервала 8-14 юли. Те са били планувани най-много за извънредно натоварените следобедни и вечерни интервали.

Въпреки проблемите с личния състав и многото анулирани полети, летището във Франкфурт заяви, че през юни е било налице нарастване на пътникопотока, предава ДПА.

През най-голямото немско летище са минали към 5 милиона души, което е с 400 000 повече, в сравнение с през май, сочат данни на оператора "Фрапорт " (Fraport).

Това е най-големият брой пасажери, регистриран на летището от началото на пандемията. Увеличението е със 181 на 100 по отношение на юни 2021 година, само че в същото време с 24 на 100 под равнищата от юни 2019 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР