Отменени са част от влаковете по линията Септември - Добринище.

...
Отменени са част от влаковете по линията Септември - Добринище.
Коментари Харесай

Теснолинейката Септември - Добринище е спряна заради ремонти

Отменени са част от влаковете по линията Септември - Добринище. От националния железопътен транспортьор обявиха, че това се постанова заради нужда от ремонт на локомотивите, оповестяват от БДЖ.

Обслужването на влаковете е затруднено, само че линията няма да бъде закривана, а даже в противен случай - работи се в посока за развиване и разпространение на неповторимата по рода си теснопътна линия на територията на страната.

Тяговият преносим състав, който сега обслужва теснолинейката, е морално стар, създаден през 1965 година и 1988 година, и аварийните елементи за тях са извънредно дефицитни, което затруднява процеса по тяхната поддръжка, показват от БДЖ.

Текущият контракт за доставка на аварийни елементи се извършва от румънска компания, като за последната получена доставка е осъществена претенция на частите. По тази причина се забавя процесът по осъществяване на поправки на три локомотива.

За обезпечаване на услугата в дълготраен проект е осъществено изследване и са открити контакти с производители на подобен вид локомотиви за софтуерна помощ в Германия, както и за нов преносим състав за теснопътната линия Септември-Добринище. Обмисля се и вид за закупуване на шинобуси и на профилирани мотриси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР