„Отмъстителите: Война Без Край“ е най-касовият филм за тази година

...
„Отмъстителите: Война Без Край“ е най-касовият филм за тази година
Коментари Харесай

Най-актуалната филмова звезда по кината това лято

„ Отмъстителите: Война Без Край “ е най-касовият филм за тази година с доходи, които по всяка възможност ще пресекат границата от 2 милиарда $ преди лентата да спре да се прожектира в киносалоните по света. Няма филм с планувана премиера до края на годината, който да има даже дребен късмет да детронира блокбъстъра на Marvel от позицията му на комерсиалния връх в киното за 2018-а.

Киносъбитието на годината: „ Отмъстителите: Война до безкрайност “

Отмъстителите на Marvel: Звезди до безкрайност

По всяка измерима обществена метрика и всеки финансов индикатор „ Дедпуул 2 “ е най-очакваният филм в историята на седмото изкуство, неразрешен за фенове под 16-годишна възраст. След като първият филм за налудничавия супергерой записва приходи от съвсем 800 милиона $ и номинации за влиятелни награди като „ Златен глобус “, 1 милиард наподобява като постижима цел за продължението.

„ Сикарио: Денят на боеца “ пък е продължение на най-позитивно посрещнатия от критиците и аудиторията трилър за 2015 година „ Сикарио “. Сценарият още веднъж е написан от номинирания за „ Оскар “ Тейлър Шеридън, а зад камерата ще застане награждаваният италиански режисьор Стефано Солима в своя американски дебют.
 Джош Бролин Джош Бролин
Какво общо между тях имат тези три кино лентата, които излизат в границите на по-малко от два месеца? Ами един и същи артист измежду основните реализатори. И това не е Том Круз или Джони Деп, нито пък Дуейн Джонсън или Чанинг Тейтъм, а мъж, който на 50-годишна възраст прави най-рязката промяна от просто прочут артист в международна суперзвезда, която евентуално в миналото сме виждали.

Името му е Джош Бролин и актьорската му кариера стартира още когато е младеж,

през 1985 година Тогава Бролин взе участие във кино лентата на Ричард Донър и Стивън Спилбърг „ Дяволчетата “, или The Goonies, който е финансов триумф за времето си и се трансформира в паметна класика от детския авантюристичен род.

Актьорът изиграва още една роля като младеж след „ Дяволчетата “, само че след това се дистанцира от киноиндустрията и пробва значително други специалности преди да се върне към актьорството през 1994 година Следват 14 много скромни години от кариерата му, в които Бролин интензивно и не всеки път сполучливо се бори за качествени функции преди още веднъж да пробие в по-високите ешелони на Холивуд.

Това се случва през 2007 година, когато артистът изиграва една от основните функции във кино лентата „ Няма място за старите кучета “ на братята Коен, който печели премията „ Оскар “ за най-хубав филм. Година по-късно самият Бролин получава номинация за „ Оскар “ – за поддържащата си роля в драмата по същински случай „ Милк “, отдадена на правата на хомосексуалистите в политическата сфера.
 Джош Бролин в ролята на Кейбъл Джош Бролин в ролята на Кейбъл
Актьорът показва изключителната си заложба за безпогрешни фалшификати във филмите „ W. “, в който играе американския президент Джордж Буш, и „ Мъже в черно 3 “, в който изиграва със смехотворна и в същото време възхитителна акуратност по-младата версия на героя на Томи Лий Джоунс от касовата поредност.

През настоящото десетилетие Бролин играе поддържащи функции в голям брой известни заглавия с вариращо равнище на художествени качества, измежду които „ Уолстрийт: Парите в никакъв случай не спят “, „ Град на прегрешението: Жена, за която да убиваш “, „ Непреклонните “ и „ Гангстерски отряд “. Актьорът получава и много номинации за поддържащата си роля във „ Вроден недостатък “ на Пол Томас Андерсън.

Качествената работа с режисьори от калибъра на Андерсън, братята Коен, Оливър Стоун, Робърт Родригес и Дени Вилньов последователно и несъмнено подрежда Бролин измежду актьорите, на които Холивуд най-лесно и постоянно може да разчита за функции от всевъзможен темперамент. Наградите, гледаемостта на филмите му и ласкавите оценки от въпросните режисьори и от личните му сътрудници приказват сами за себе си.

Точно поради това транзицията му от поддържащ артист до разпознаваема по целия свят суперзвезда става неизбежна макар понапредналата му възраст от 50 години. Трите кино лентата с присъединяване на Бролин тази година евентуално ще записват смайващи комбинирани доходи от над 3 милиарда $, само че, както гласи изцяло вярното факсимиле, в живота, а и в киното, не всичко е пари.

По-важен за Бролин като актьор е фактът,

че даже за функциите си в комерсиални планове като „ Отмъстителите: Война Без Край “, той не стопира да получава високи критически оценки за представянията си. Персонажът на Танос несъмнено бе най-добре показаният, развъртян и изигран от десетките участници в сюжетното деяние на гореспоменатия филм.
 Джош Бролин в ролята на Танос Джош Бролин в ролята на Танос
На собствен ред едва ли някой се съмнява, че в амплоато на Кейбъл в „ Дедпуул 2 “ артистът ще се показа като ефикасен сериозен контрапункт на комичното безумство на основния воин на Райън Рейнолдс. За критическия триумф на „ Сикарио: Денят на боеца “ пък подсигуряват имената на самия Бролин, Бенисио Дел Торо и към този момент упоменатите Тейлър Шеридън и Стефано Солима.

Тази рядка композиция от насъбран опит и последователно ошлайфани умения прави Бролин един от тези страхотни артисти, които умеят и могат да си разрешат да редуват прочувствено и умствено ангажиращи ленти със сетивно удовлетворяващи и по-непретенциозни мегапродукции. Пак тази композиция е съзряла последователно във времето, съвсем като добър вид алено вино, с цел да го направи и най-актуалния артист на лятото на 2018 година

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР