Отмъстителите: Краят измести продукцията Аватар на Джеймс Камерън и стана

...
Отмъстителите: Краят измести продукцията Аватар на Джеймс Камерън и стана
Коментари Харесай

Отмъстителите: Краят детронира Аватар като най-касовия филм на всички времена

" Отмъстителите: Краят " измести продукцията " Аватар " на Джеймс Камерън и стана най-касовия филм на всички времена, съобщи Би Би Си.

След 10-годишно " царуване ", " Аватар ", който през годините съумя да събере доходи от 2,789 милиарда $, бе задминат от продукцията на " Марвел " и " Дисни ". В неделя тя мина границата т 2,790 милиарда $.

Новината беше обявена още в събота от президента на " Марвел " Кевин Фейдж по време на панела на студиото във фестивала Comic-Con в Сан Диего, макар че по това време лентата се нуждаеше от още 500 хиляди $, с цел да надмине филма на Джеймс Камерън.

Голяма част от триумфа на " Отмъстителите: Краят " се дължи на интернационалните пазари и по особено на китайския, където филмът събра доходи от 629 млн. $. Впечатляващо бе представянето в Южна Корея, Бразилия и Мексико, които способстваха надлежно със 105 млн, 85 млн. и 77 млн. $ за приходите на най-мащабната продукция от споделената кино галактика на " Марвел ". В Северна Америка кино шлагерът събра общо 858 млн. $, което го подрежда на второ място след " Междузвездни войни: Силата се пробужда " с доходи от 936 млн. $.

Разбира се, най-големият печеливш от конкуренцията сред " Отмъстителите: Краят " и " Аватар " е филмовият колос " Дисни ". През март компанията закупи развлекателния бизнес на " Фокс " за 71,3 милиарда $. По този метод " Дисни " стана притежател и на правата върху бъдещите продукции с марката " Аватар ". Първият нов филм от поредицата на Джеймс Камерън се чака да се появи на огромен екран в края на 2021 година Нещо повече, Домът на Мики Маус към този момент стои зад 7 от 10-те най-касови кино лентата в историята, измежду които всички четири кино лентата от поредицата " Отмъстителите “, " Аватар ", " Междузвездни войни: Силата се пробужда " и " Черната Пантера ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР