Отломките от падащата китайска космическа станция „Тянгун 1“ може да

...
Отломките от падащата китайска космическа станция „Тянгун 1“ може да
Коментари Харесай

Учени от Флорида алармират: Между 29 март и 4 април чудовището от Космоса може да се сгромоляса върху 4 европейски страни

Отломките от падащата китайска галактическа станция „ Тянгун 1 “ може да се посипят над Испания, Португалия, Франция и Гърция, написа в неделя вашингтонският вестник „ Хил “. Изданието се базира на калифорнийската изследователска организация „ Аерокосмическа корпорация “.

Според изчисленията рухването на „ Тянгун 1 “ ще стартира сред 29 март и 4 април. Учените допускат, че станцията ще се разпадне при влизането си в плътните пластове на атмосферата и по-голямата част от частите ще изгорят, само че въпреки всичко е допустимо такива с маса до 100 кг да стигнат до земната повърхнина.

Най-вероятно те ще рухнат в океана, само че учените предизвестяват Испания, Португалия, Франция и Гърция, че част от тях може да доближат до територията на тези страни.

Както акцентират специалистите вероятността да пострада човек е извънредно дребна.

Станцията „ Тянгун 1 “ тежи 8,5 тона и има дължина 12 м и диаметър 3,3 м. Тя е изведена на орбита през септември 2011 година През идващите две години с нея се скачваха два пъти галактически кораби. След това полетът мина в неуправляем режим.

Според професора от Университета на Централна Флорида Роджър Хендбърг контролът върху станцията е загубен поради изчерпано гориво за корекционните мотори.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР