Отложиха разпоредителното заседание по делото срещу Илия Стоичков, предаде репортер

...
Отложиха разпоредителното заседание по делото срещу Илия Стоичков, предаде репортер
Коментари Харесай

Изнасилвачът убиец на доцента с официална молба до съда

Отложиха разпоредителното съвещание по делото против Илия Стоичков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Причината - брачната половинка на убития доцент Нейков - Ирена, е болна. Адвокатът на всички пострадали пък е в отпуск. Така се стигна до насрочване на ново съвещание за 12 март. Интересното обаче бе, че макар всички досегашни гледания на мярката за неотклонение на Стоичков и направени фотоси от публицисти, през днешния ден обвиненият отхвърли да бъде сниман с публична молба до съда.

Доцентът освен е бил пребит и изнасилен, само че и ограбен. Едва ден след закононарушението брачната половинка на Стоичков – Иванка, продала златния 14-каратов синджир, откраднат от Нейков, в заложна къща. Синджирът е тежал 11.5 грама, а цената му е изчислена на 747.50 лв.. Именно това е повода и за повдигнатото второ обвиняване против Илия - едното е за гибелта на Стефан Нейков, а другото за грабежа на синджира.

Припомняме, че до закононарушението се стигна, откакто брачната половинка на Илия - Иванка, решила да продължи висшето си обучение. Тя прекъснала и решила да потърси помощ, с цел да приключи от доцент Нейков, който й е бил учител по време на бакалавърската степен. Според нейните думи доцентът обаче в подмяна изискал секс. Двамата си уговорили среща при започване на юли предходната година в Оризари. Там обаче бил и брачният партньор на Иванка, който пребил, изнасилил с бухалка доцента, а и му лишил златния синджир. 

Стоичков обаче откарал полуживия пенсионер пред Военна болница и се обадил на 112. Именно поради това на няколкото обсъждания на мярката му за неотклонение Стоичков искаше по-лека. Това обаче не стана, той е в ареста, а на следващия ден делото стартира с разпоредително съвещание.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР