Отложеният след фиаското с ремонта на ул. Граф Игнатиев проект

...
Отложеният след фиаското с ремонта на ул. Граф Игнатиев проект
Коментари Харесай

Столичната община поиска промени в проекта за ремонт на пл. "Ал. Невски"

Отложеният след фиаското с ремонта на ул. " Граф Игнатиев " план за реорганизация на площада пред храм-паметник " Александър Невски " ще се преработва. Негов създател след извоюван конкурс през 2014 година е " А.Д.А. - Архитектурно дизайнерска организация " на Иво Панталеев, който направи и плана за ул. " Граф Игнатиев ", оповестява " Капитал ".

Общината му е изпратила покана за в допълнение договаряне, чиято цел е да се създадат корекции в оферти към този момент план. Срещата сред двете страни ще се организира на 19 ноември в постройката на Направление " Архитектура и градоустройство ".

Формално това става посредством спомагателна социална поръчка, чиято стойност е 90 хиляди лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 90 календарни дни. Мотивът за стартирането ѝ е " основаването безвредна, естетична и безвредна градска среда ", само че на процедура няма по какъв начин по различен метод общината да изиска промени в план, който към този момент е одобрила и приела.

Едно от условията към Пантелеев, които има основният проектант на София Здравко Здравков, е да се заложи етапност при реконструкцията на площад " Александър Невски ". Причината за това е, че при " Граф Игнатиев " ремонтът е обхвана цялата зона и това докара до усложнения както за бизнеса, по този начин и за пешеходците.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР