Отложената заради кризата с новия коронавирус годишна сесия на китайския

...
Отложената заради кризата с новия коронавирус годишна сесия на китайския
Коментари Харесай

Китайските депутати откриха сесията на парламента с маски и след тестове за коронавируса

Отложената поради рецесията с новия ковид годишна сесия на китайския парламент стартира, като депутатите носят маска и минаха голям брой проби за ковид, съобщи Ройтерс.

Президентът Си Цзинпин и други китайски водачи се появиха без маска на лицето пред към 5-те хиляди членове на Общокитайското заседание на народните представители за годишната сесия в Голямата зала на народа. Тази година депутатите, идващи от цялата страна, трябваше да се подложат на голям брой проби за ковид и бяха изолирани в хотели. Срещите с медиите и речите ще бъдат в онлайн формат.

Първоначално бе планувано сесията на Народното събрание да бъде извършена при започване на март, само че се наложи тя да бъде отсрочена с повече от два месеца поради въведените в цялата страна ограничаващи ограничения, целящи да попречат на разпространяването на ковид. Рестрикциите в Пекин останаха в действие до последните дни на април.

Това е първият случай на отсрочване на сесия на китайския парламент от 25 години и организирането ѝ демонстрира ясно решимостта на държавното управление, което се бори с породеното от ковид закъснение на стопанската система, отбелязва Ройтерс.

След като се подложиха на проби за ковид, депутатите трябваше да оповестят детайлности за пътуванията и срещите си през последните седмици. Някои от тях също така са били сложени под карантина. Репортерите от държавните медии са били под карантина в продължение на една седмица и им е подредено по време на сесията да вървят единствено от хотела си до медийния център.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР