Отлив на резервации в преди началото на зимния сезон, отчитат

...
Отлив на резервации в преди началото на зимния сезон, отчитат
Коментари Харесай

Банско с отлив на резервации - ще останат ли празни хотелите през зимата

Отлив на резервации в преди началото на зимния сезон, регистрират от сектора. Особено откакто здравният министър прикани да не се пътива до Благоевград и Търговище поради разпространяването на ковид в тези области. 
" Имаме резервации, не са това което чакахме. В Банско биснесът не е в суматоха. Да, в действителност ще има спад, никой не чака сполучлив зимен сезон. Ние сме се приготвили за слаб сезон, само че сезон ще има. Не считам, че би трябвало да се затварят области. Взели сме всички ограничения за сигурност и на интернационалните наставления. ", разгласи пред btv представител на туристическия отрасъл.
Днес следва среща сред хотелиери и локалната власт, която упорства да не бъде затваряна региона поради ковид.
Мисля, че Банско не е Благоевград и не би трябвало да се затварят цели градове или области, сподели Кадев и изясни, че минавайки по Околовръстното на регионалния град няма заплаха да се заразиш, акцентира кметът на града Иван Кадев.
" Убедени сме, че във всички обитаеми места Добринище, Банско и Разлог ще бъдат спазени противоепидемичните ограничения. Предлагаме с Националния ръб по туризъм да се изработят единни критерии за всички зимни курорти и общи ограничения против COVID-19 в тях, и с тях страната ни да се популяризира за зимния сезон. Такива практики към този момент има в Европа. ", акцентира кметът на Банско Иван Кадев.
Предложението е единните ограничения против COVID-19 да се разработят от страната, общините, курортите и здравните управляващи и да се ползват по едно и също време на всички места. Ако е належащо, най-хубавите международни практики за сигурност на туристите би трябвало да се приложат и в зимните комплекси в страната.
Очакваме да се създаде единна система на равнище министерство на опазването на здравето и общини. Споделяме и визията за единна рекламна тактика, добави Кадев пред Българска национална телевизия.
 Банско със мощен спад на туристите и без предварителни резервации за зимния сезон Банско със мощен спад на туристите и без предварителни резервации за зимния сезон
Няма туристи в Банско. През юни са осъществени 5000 нощувки, при 26 000 предходната година. За юли 2019 година са били 40 000 нощувките, а таз...
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР