Отличното представяне на Даниел Колинс по време на Откритото първенство

...
Отличното представяне на Даниел Колинс по време на Откритото първенство
Коментари Харесай

Безкомпромисна Колинс надигра Швьонтек и ще играе на дебютен финал в Шлема!

Отличното показване на Даниел Колинс по време на Откритото състезание на Австравия продължава. След шест победи и единствено два изгубени сета, Колинс се класира за първия си край на шампионат от Шлема. В днешната среща от полуфиналите 28-годишната американка надви изрично над Ига Швьонтек с 6:4 6:1 за малко над час игра на корта.

Срещата стартира повече от чудесно за американката. Тя доминираше във всеки аспект на корта и не оставяше никакви благоприятни условия за отговор от страна на Швьонтек в началните минути. Агресивната игра на Колинс при посрещане бързо ѝ се отплати и за малко време тя имаше задатък от 4:0. Седмата в схемата въпреки всичко излезе от дупката, в която бе изпаднала, и последователно си възвръщаше правилния темп. Младата полякиня съумя да понижи изоставането си, само че нова неубедителна игра от сервис върна самодейността на страната на нейната съперничка. Все отново, след оспорвани последни няколко гейма, откриващата част отиде на сметката на по-добрата от двете и Колинс се приближи на крачка от дебютен " мейджър " край.

Възходът при американката продължи да е налице и във втората част. Тя наказваше изрично всяка неточност на своята съперничка, а проблясъците на Швьонтек от края на първия сет бързо избледняха. До края шампионката от Ролан Гарос по този начин и не съумя да се закачи в резултата, а интригата напълно отсъстваше, което значително се дължеше на безупречната игра от страна на международната номер 30. Колинс не изпусна контрола от ръцете си и удобно постави точка на разногласието, поздравявайки се с крайната победа. В разногласието за трофея тя ще се изправи против международната номер 1 Ашли Барти, а последната им среща приключи точно с триумф на американската състезателка.

The fairytale run continues for Danielle Collins ✨

The American delivers an emphatic 6-4 6-1 victory to upset 7th seed Iga Swiatek and advance to her maiden Grand Slam final.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР