Отличното финансово представяне на Fitbit продължава и през първото тримесечие

...
Отличното финансово представяне на Fitbit продължава и през първото тримесечие
Коментари Харесай

Fitbit продължава с отличните финансови резултати

Отличното финансово показване на Fitbit продължава и през първото тримесечие на 2019 година, като компанията генерира доходи от 271.9 милиона $, надхвърляйки предстоящите от Wall Street 259.7 милиона $. Добрата вест идва от фокуса на компанията върху интелигентните часовници. Това направление на Fitbit бележи растеж от 117% на годишна база. Той пък се дължи на тазгодишния дебют на Versa Lite - версия на най-хубавия образован часовник на компанията, който подчертава върху усъвършенствано съответствие цена по отношение на качество като главен инструмент за справяне с конкуренцията на преобладаващия на пазра Apple Watch.

Доброто показване на компанията за носима електроника се дължи в огромна степен и на придобиването на три новаторски компании в бранша - Pibble, Vector и Coin – което целеше да помогне на Fitbit да реализира конкурентни позиции в бранша на интелигентните часовници, който дълго време беше “окупиран” от колоси като Apple, Samsung и Garmin.



Въпреки че приходите на Fitbit в огромната си част се пренасочват от тракерите към смарт часовниците, тази група артикули също бележи растеж от 17% - 36% повече продажби на годишна база - с помощта на старта на линията Inspire, която консолидира този вид носима електроника на компанията. Като цяло упованията са тази категория артикули да изпадне в прочут застой, само че генералният шеф на Fitbit, Джеймс Парк, разяснява пред TechCrunch, че предвижда нескончаем напредък при нея, въпреки и със доста по-бавни темпове от този при интелигентните часовници.

Този прогрес в двата сегмента ще изисква непрекъснати нововъведения. Парк не дава детайлности за наследниците на Versa и Ionic, само че споделя, че компанията има „ построен проект за показване на артикули в пролетно-летния интервал, основан на индустриалния график на обособените линии и пазарните условия ".

Очакванията на генералния шеф на Fitbit са като ехтене на тези на Apple, която разчита от ден на ден на разнообразни услуги, които да поддържат растежа на приходите ѝ. При Fitbit става въпрос за представянето на набор от услуги по-късно тази година, които са ориентирани към изтриване на границите сред нейната потребителска маса и развиващия се бранш на опазването на здравето.

" На най-високо равнище нашата визия включва услуга, която употребява базата данни, генерирана от нашите устройства и други източници, за следене и диагностика на разнообразни заболявания и цялостната здравна кондиция на потребителите. Ще проучваме получената информация, с цел да дадем на хората по-богати и задълбочени знания за цялостното им положение. Към тях ще включим и рекомендации на специалисти”, разкрива още Парк.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР