Отлично се представиха ученици от Математическа гимназия Баба Тонка в

...
Отлично се представиха ученици от Математическа гимназия Баба Тонка в
Коментари Харесай

Ученици от МГ Баба Тонка- Русе влязоха в националния отбор по информатика

Отлично се показаха възпитаници от Математическа гимназия " Баба Тонка " в Русе на извършения Национален кръг на олимпиадата по информатика. Проявата беше на 16 и 17 март в Стара Загора и там се дефинира окончателния състав на националния отбор за Световна олимпиада по информатика за възпитаници в Азърбайджан. Общият брой на участващите в международната конкуренция ще бъде 400 души.
Петима русенски възпитаници - четирима от МГ " Баба Тонка " и един от СУЕЕ " Свети Константин-Кирил Философ " доближиха до финала на Националния кръг на олимпиадата по информатика. Грамоти за страхотните резултати получиха Виктор Кожухаров от Х „ А “ клас, Петър Няголов и Валери Станчев от XII „ А “ клас на МГ „ Баба Тонка ". Грамота за доста положително показване получи Елена Йорданова от V клас на СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “ – Русе.
Момчето с име на победител - Виктор и Петър са включени в Разширения старши народен тим на България по информатика. Ръководители на децата са проф. Каталина Григорова, доцент Пламенка Христова от Русенски университет „ Ангел Кънчев “, Даниела Маринова от Център за ученическо, техническо и научно творчество (ЦУТНТ) и преподавателят от МГ „ Баба Тонка” Сюзън Феимова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР