Отлично представяне на младите български сноубордисти в първата Европейска купа

...
Отлично представяне на младите български сноубордисти в първата Европейска купа
Коментари Харесай

Петър Гергьовски и Тервел Замфиров се качиха на подиума на Европейската купа по сноуборд в Пампорово

Отлично показване на младите български сноубордисти в първата Европейска купа за мъже и дами в Пампорово.

Петър Гергьовски приключи втори, а Тервел Замфиров трети в дисциплината успореден слалом. Кристиан Георгиев зае осмо място, а Александър Кръшняк е 16-и.

В едвам втория си старт от подобен сан надпревари, международният първенец при младежите от 2023 г в Банско Петър Гергьовски се пребори за място на финала с огромния си другар и също първенец на планетата при младите Тервел Замфиров. Малшанс на финала против Микхайло Кхарук (Украйна) попречи на Петър да победи като победител. Досега Гергьовски бе карал единствено един път на Европейска купа преди две години в Рогла, където приключи 30-ти. В дребния край Тервел кара безупречно и победи Оле-Микел Прантъл (Германия). И за него това бе втори старт за Европейската купа след 42-то му място в Рогла през 2022 година



Силното българско показване при мъжете се добави от осмото място на Кристиан Георгиев и 16-то на Александър Кръшняк.

При дамите Теодора Пенчева приключи на осмо място. За нея това е първо влизане в топ 8 за Европейската купа от Аделбоден 2008 година За наслада на всички в Пампорово тя би на 1/8-финала лидерката в квалификациите Джесика Пикелкастнер (Австрия). Първа при дамите е Елиса Фава (Италия), която завоюва огромния край против Вита Бондарук (Украйна) в дребния успеха бе за Надя Хапатин (Украйна).

Утре в Пампорово ще се проведат и вторите стартове за Европейската купа в дисциплината успореден слалом.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР