Отличниците на европейското кино идват при нас. Филмовите дни ЛУКС

...
Отличниците на европейското кино идват при нас. Филмовите дни ЛУКС
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Новите кино заглавия

Отличниците на европейското кино идват при нас. Филмовите дни ЛУКС стартират довечера в Дома на киното.

Носителят на премията ЛУКС е „ Жена на война ”. Това е изборът на евродепутатите за 2018-та. Филмът на исландския режисьор Бенедикт Eрлингсон залага еко тематики, преплетени с прочувствена житейска линия и забавни музикални моменти. Силните дами са в центъра и на другите филми-финалисти от селекцията за премията на Европарламента - документалният " Другата страна на всичко " на сръбската режисьорка Мила Турайлич и " Стикс " на австриеца Волфганг Фишер.

Български артист стана част от новия продуцентски план на Стивън Спилбърг. Димитър Маринов влезе в основна роля в „ Зелена книга ”, режисиран от Питър Фарели. Българският артист, който е на ти с цигулката съумява единствено за пет дни да научи и партиите за чело, за звездната роля. Филмът потегли премиерно оттатък океана, стискаме палци и за Оскарите.

Изабел Аджани и Венсан Касел блеснат в „ Светът е твой ”. Ще го забележим довечера, в специфичната прожекция на Киномания.

Екшън комедията на Ромен Гаврас направи международна премиера на 15 август, а преди този момент изненада прелестно рецензията в Кан. „ Светът е твой ” събира нетипични герои и връзки сред тях. Франсоа желае да започва бизнес, само че упоритостите го препращат към дилърски занимания. А майка му има не по-малко пороци. За да се оправи с проблемите, Франсоа ще събере странна тайфа - най-вече от родственици и другари.

Първата българска коледна комедия към този момент е на екран. „ Смарт Коледа ” - под режисурата на Мария Веселинова към този момент ни приготвя за празниците. Кръстю Лафазанов е Дядо Коледа, а Калин Врачански - управлява работилницата за дарове, като Работливко. Стефания Колева и Пенко Господинов ще забележим като родители на дребния Марти, който желае да вкара новите технологии в подаръчните процеси. Но ще би трябвало да се пребори с Работливко, който се опълчва на модернизацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР