Отличните отношения между Република България и Суверенния орден на Св.

...
Отличните отношения между Република България и Суверенния орден на Св.
Коментари Харесай

Великият магистър на Суверенния Малтийски орден посети българския парламент

Отличните връзки сред Република България и Суверенния медал на Св. Йоан от Йерусалим потвърдиха на срещата си ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и Великият магистър на Суверенния Малтийски медал Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Караянчева благодари за помощта, която получава страната ни от Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта за хората в потребност. По думите й тя е израз на огромна искреност, съпричастност и същинско достойнство.

Подчертано беше, че България прави оценка благородната и филантропична активност на Ордена, учредена на общи полезности и поредни старания в поддръжка на човешкия живот и достолепие, на уязвими хора, деца и възрастни хора, хора в потребност.

"За мен е наслаждение за първи път да бъда на посещаване във Вашата страна и то в годината, когато честваме 25 години от установяването на нашите дипломатически връзки ", означи Великият магистър на Суверенния Малтийски медал Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето. Той добави, че е впечатлен от сърдечния и топъл банкет в България.

Гостът удостовери желанието на Ордена да продължи да работи в поддръжка на българския народ, изключително за тези, които са в потребност. Той добави, че с неговия екип са впечатлени, че България е отворена към решаването на всички обществени проблеми.

Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето съобщи още, че в страната ни има баланс в връзките сред другите религии и уточни този факт като образец, че единствено по този начин може да има мир в света. "Наличието на единодушие, както това е в България, ни дава вяра ", добави той.

Цвета Караянчева означи, че в страната ни не се позволява изостряне на връзките на религиозна основа, има баланс и всеки умерено изповядва своята вяра. Тя осведоми госта, че приоритет за България е образованието, като съществена цел е да бъдат приобщени обществените групи, чиито деца не посещават учебно заведение. Споделено беше, че в днешното динамично икономическо развиване са нужни готови хора, които бързо и сполучливо да се осъществят в страната.

Двамата бяха единомислещи за възходящата нужда от качествена подготовка и обучение в епохата на световната международна мрежа през днешния ден.

След срещата Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето прегледа пленарната зала и поздрави група възпитаници от Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт от Пазарджик, които през днешния ден бяха посетители на Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР