Отличникът в XXI век не е ученикът с отлични оценки

...
Отличникът в XXI век не е ученикът с отлични оценки
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Отличникът на бъдещето ще е създател, а не ученик с отлични оценки

" Отличникът в XXI век не е ученикът с отлични оценки и резултати, а този, който е основател, а с цел да е подобен би трябвало да идеалист. Вие сте тези, които мечтаете, създавате и тези, които ще образувате нашето бъдеще. " С тези думи се обърна просветителният министър Красимир Вълчев към учениците, които бяха наградени на специфична гала и влязоха в третия випуск на " Отличниците на България ".

Министърът персонално връчи премията на Алекс Цветанов, Надежда Цачева, Рангел Плачков и Радостина Богословова от СМГ, които създадоха платформа, в която възпитаници могат да си търсят работа и стаж.

Ключовите думи за XXI век ще бъдат креативност, съгласуваност, логаритъм, това са създали учениците от СМГ, обърна се към тях министърът. Припомни, че предходната година връчи премията на Георги Александров, които желае да стане учител по физика.

" Учителят е специалност на бъдещето, а най-вече разчитаме на учителите. Разчитаме и на основателите, а от тях зависи дали ще бъдем развита страна. ", сподели още Вълчев. И изясни, че огромното предизвикателство е да се предизвика интереса на учениниците към математиката и естествените науки.

" През идната година специалностите, които ще имат максимален растеж на приходите са точно тези с проучване на математика и естествени науки. Тайната е в свързването на познания и умения ", сподели още Вълчев. Припомни, че в този момент се води диалог дали учениците би трябвало да почиват с един ден повече поради изборите. Сигурно краткосрочното ни благополучие зависи от това да имаме повече почивни дни, само че дълготрайното ни зависи от това да поставим повече сили, да влагаме повече сили и старания. Днес няколко пъти чух, че тези възпитаници, които награждаваме, са красиви мозъци. Убеден съм, че те са и щастливи ", сподели още Красимир Вълчев.

" За поредна година поздравления, за уредниците от " 24 часа " и персонално за госпожа Гочева и всички сътрудници. Този формат е примеркак би трябвало да взаимодействаме. Поздравления за отличените. Вие синтезирате това което желаеме да виждаме и усещаме, това, което ни прави по-обнадеждени за бъдещето ", сподели още Вълчев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР