Отличната серия от успехи на Спортния талант на Еврофутбол Тихомир

...
Отличната серия от успехи на Спортния талант на Еврофутбол Тихомир
Коментари Харесай

Талантът на Еврофутбол Тихомир Иванов с нов успех във Франция

Отличната серия от триумфи на Спортния гений на Еврофутбол Тихомир Иванов продължава, откакто 24-годишният българин победи в дисциплината скок на височина на шампионата във френския град Сотвил-Ле-Руен.
 Талантът на Еврофутбол Тихомир Иванов завоюва сребро в Марсилия
Тихомир реализира 223 см, което бе задоволително за първото място. След него е японецът Хасегава със същия резултат, като решаващо бе, че нашият гений завладя височината от втори опит, до момента в който на съперникът му му трябваха три опита. Трети е малиецът Рандхава с 219 см.

Това е втори златен орден за Тихомир след този от Универсиадата в Италия с персонален резултат за годината от 2,30 м. Плевенчанинът преодоля 2,15 м и 2,21 м от първи опит. След това пропусна 2,24 м и преодоля 2,27 метра от трети опит, с което си обезпечи орден.

Останал самичък в бранша, към този момент като първенец, възпитаникът на треньора Георги Гетов преодоля 230 см, а по-късно се опитва и 2,33 м. Алперен Ачет (Турция) и Андриус Глебаускас (Литва) останаха надлежно на сребърната и бронзовата позиция с 2.24 м.

С резултат 2.30 м Тихомир Иванов остана единствено на сантиметър от персоналния си връх 2.31 м, само че въпреки всичко това му стигна, с цел да покрие норматива за международното състезание навън в Доха 2019.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР