Отлична новина за българския спорт! Министър-председателят на България Бойко Борисов

...
Отлична новина за българския спорт! Министър-председателят на България Бойко Борисов
Коментари Харесай

Отлична новина! Връщат феновете по стадионите

Отлична вест за българския спорт! Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по стадионите при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения против ковид.

Новината идва часове, откакто последователите на двата столични гранда - " Левски " и ЦСКА, приканиха за анулация на заповедта, издадена от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, родният спорт да е без аудитория до края на месеца.

Съобщението на Министерството на спорта:

" По предписание на премиера Боико Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на опазването на здравето доцент Костадин Ангелов организираха консултация, на която беше взето решение да се позволи достъпът на аудитория до спортни мероприятия, провеждащи се навън.

Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се оборудванията да бъдат запълнени до 50% от потенциала им. Максималният позволен брои на фенове в бранш е 1000 души, които би трябвало да бъдат настанени през седалка. По този метод ще бъде разрешено наличието на последователи на трибуните още за старта на футболното състезание в Първа лига. Мачовете от новия сезон стартират този петък (07.08). "

Потвърждението на Министерството на здравеопазването:

Провеждането на спортни надпревари навън се позволява при претовареност на местата до 50% от потенциала на съответното спортно оборудване, до 1000 души на бранш, при сядане през седалка и при съблюдаване на физическа отдалеченост от метър и половина сред присъстващите.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични ограничения в страната.

Това се показва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 година на здравния министър, издадена през днешния ден.
Кралев отговори на апела за почитатели по стадионите Привържениците на ЦСКА и "Левски " упорстват за промени
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР