Отличието Лекар на годината на 2018 на Българския лекарски съюз

...
Отличието Лекар на годината на 2018 на Българския лекарски съюз
Коментари Харесай

Хирургът акад. Дамян Дамянов е Лекар на 2018-а

Отличието " Лекар на годината на 2018 " на Българския лекарски съюз получи акад. проф. Дамян Дамянов, а приз " Мениджър на годината 2018 " взе проф. Асен Балтов - шеф на университетската болница по незабавна медицина " Пирогов ".

Отличието за лекаря на годината е златен знак, направен в Монетния двор, изясни ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров, представен от " 24 часа ".

В Деня на българския доктор - 19 октомври, когато честваме свети Иван Рилски - Чудотворец, лекарският съюз по традиция награждава медици с открояващ се принос. Тази година за 15-и път съсловието излъчва най-хубавите в 6 разнообразни категории. За първи път съсловната организация взема поради номинации на лекари освен от районните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

В категорията " Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност " наградата е за проф. Драган Бобев - основател на модерната онкохематология в България и дълготраен началник на Детската болница по хематология.

За принос в развиването на новаторската медицина са наградени доцент Мариета Кътева от болница " Софиямед " и доцент Иглика Михайлова от Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология.

За принос в развиването на медицината са наградени проф. Иван Гаврилов от националната онкология, неврологът проф. Захари Захариев от болница " Св. Георги " в Пловдив, експертът по УНГ заболявания проф. Иван Ценев от болница " Царица Йоанна-ИСУЛ ", проф. Виолета Димитрова от Александровска болница, доцент Виолета Димитрова от " Майчин дом ", доктор Евелина Пазванска от Четвърта МБАЛ, проф. Елисавета Наумова от Александровска болница.

Петима млади лекари взеха призове " Ти си нашето бъдеще ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР