Отличието беше връчено от дъщеря му Анушка, която развълнувано призна,

...
Отличието беше връчено от дъщеря му Анушка, която развълнувано призна,
Коментари Харесай

Ален Делон Поиска Прошка От Публиката И Каза, Че Си Тръгва От Киното И ... От Живота

Отличието беше връчено от щерка му Анушка, която разгорещено призна, че се гордее същински освен с артиста, само че и с татко си. Нарече го „ войник “.

А разплаканият Делон одобри „ Палмата “ „ единствено като респект за кариерата си “ и изненадващо помоли публиката за амнистия. Завладян от неудържима страст, сподели, че е играл 62 години и макар че му е мъчно да си тръгне, ще си тръгне, само че не и без да благодари. Каза, че си потегля и от живота, което провокира ужас и спонтанни възгласи „ не “. Неподправеното му неспокойствие подейства стряскащо и прозвуча надали не като предсмъртно прощаване... Каза, че своята кариера дължи на публиката и на никой различен, че звездите се вършат от публиката.

Почетната „ Палма “ се дава на актьори с безспорен принос и заслуги. С този жест на висшо почитание фестивалът удостоверява волята си да гледа както напред за нови гении, по този начин и обратно към тези, които са вградени в историята на киното. В случая с Делон уредниците имаха да преодоляват и създалата се скандална обстановка с американската петиция срещу Делон, упрекнат от някоя си госпожа Маргерита Б., че е „ расист, хомофоб и женомразец “ и поддържа извънредно десните. Петицията, събрала към 20 000 подписа, обаче не можа да помрачи нито събитието, нито да хвърли сянка върху направеното от Делон, тъй като то е несъмнено, написа Офнюз.бг. Припомни ни го 11-минутният монтажен филм, изработен с присъединяване на артистичния шеф Фремо, в който клипово мина филмовата популярност на Делон, работил с едни от най-големите режисьори на своето време. За секунди проблеснаха фрагменти, познати освен от филмотечните прожекции: „ Роко и неговите братя “ и „ Гепардът “ на Висконти, „ Борсалино “, „ За кожата на едно ченге “, „ Двама мъже в града “, „ Смъртта на един непрокопсаник “, „ Котките “, „ Самураят “, „ Затъмнението “ на Антониони, „ Господин Клайн “ на Лоузи и още и още... Фремо показа, че до момента в който са правили кино лентата, в един миг са се стреснали - на всички места Делон изглеждал прекомерно хубав, само че какво можело да създадат...

Заразен от атмосферата в залата, Фремо заключи приповдигнатото въодушевление с думите „ ние ви обичаме “. И повтори това, което е казвал и преди, постоянно, когато върху фестивала е упражняван някакъв политически напън: „ Фестивалът постоянно е на страната на актьора! “. Преди в изявление се беше пошегувал, че когато фестивалът дава „ Почетна палма “ на един артист, той не го предлага за Нобелов лауреат за мир... Кан поредно и твърдо отстоява свободата на изложение, макар че „ нетолерантността се завръща “.

Делон може и да е спорна фигура в живота, само че не се опасява от това да не бъде харесван, да бъде самичък. Видяхме, че не се опасява и от сълзите си и от равносметката, и от покаянието, тъй като публиката е с него, помни го и го обича. „ Аз съм същия и в живота, и в киното “ - беше споделил някъде.
Tags: ОЩЕ КЛЮКИИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИИНТРИГИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР