Отличеният за Лекар на годината от Регионалната колегия на Българския

...
Отличеният за Лекар на годината от Регионалната колегия на Българския
Коментари Харесай

В Сандански протестират срещу уволнението на лекаря на годината за областта

Отличеният за " Лекар на годината " от Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз - Благоевград доктор Георги Алексиев е уволнен .

Освобождаването на някогашния шеф на хирургичното поделение в Сандански от болничното заведение стана мотив за публично неодобрение в града и единствено за 2 дни десетки се оповестиха в негова поддръжка в обществените мрежи. Днес в Сандански хората излязоха и на митинг с искане експертът да бъде върнат на работа .

Искаме да върнем доктор Алексиев в хирургията, тъй като се нуждаем от него , обявиха пред Би Ти Ви протестиращи. Според тях без него отделението по хирургия в града няма да е същото .

" Сигурно няма друга такава страна , в която хора като доктор Алексиев се редуцират ", безапелационен беше човек, опериран от специалиста.

" Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Доктор Алексиев е един същински експерт и неговия екип в хирургичното поделение. Той ме подари с втори живот, за което аз съм му доста признателен. Тук сме, с цел да му благодарим. Той сътвори един прелестен екип в хирургичното поделение в Сандански. Не може да се постъпва по този начин с един същински експерт , отличен с " Лекар на годината " за 2018 година ", описа различен негов пациент.

Стана ясно, че експертът е уволнен не поради лекарската си активност, а поради неприятното си отношение по отношение на личния състав и пациентите си .

По думите на шефа на болничното заведение в Сандански доктор Илия Тонев, уволнението на експерта е поради неговия сложен темперамент и неприятното му отношение към пациентите . Според протестиращите обаче той е изявен експерт и претекстовете за неговото уволняване не са съществени.

Самият доктор Алексиев разяснява освобождението си с думите, че това е казус, който надали може да се случи в естествена европейска страна . При уволнението му шефът на здравното заведение е показал, че няма забележки към него като експерт.

" Аз съм спасявал два пъти живота му, както и този на майка му . Каза ми, че съм по-груб в изразите, карал съм се с личния състав. Но аз това като съм го правил, съм го правил по отношение на естеството на работата и професионализма , тъй като хирургията е взимане на решения - с цел да вземеш едно решение човек да живее или не, би трябвало да си самоуверен ", описа той и добави, че в такива моменти човек може да изпуска нервите си , само че това не може да бъде съображение за освобождението на потвърден експерт.

Протестиращите не можаха да плануват докога ще продължат демонстрациите им.

Да не чакаме от болничното заведение да стартират да излизат трупове, с цел да се усетят шефът на болничното заведение и кметът на Сандански каква неточност са създали, като са го уволнили, прикани пациент на лекаря, който показа, че единствено преди 8 дни Алексиев го е върнал към живота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР