Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена

...
Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена
Коментари Харесай

Връчиха отличията Лекар на годината във Варна

Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена гала в четвъртък, проведена от Община Варна и Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна. Събитието, което се организира в Юнашкия салон, бе почетено от кмета Иван Портних, проф. Радослав Радев - ръководител на БЛС - Варна, регионалния шеф Стоян Пасев, представители на лечебни заведения. Номинираните медици бяха препоръчани от БЛС -Варна. Лекар на годината стана доктор Соня Цекова - шеф на ДКЦ 4, експерт УНГ. В категорията „ Млад доктор на годината “ бе отличен ортопедът доктор Стоян Иванов.

В категорията „ Иновации “ наградата бе връчен на доцент доктор Илина Мичева. За „ Заслуги и принос в развиването на детското и учебното опазване на здравето “ призове получиха проф. доктор Виолета Йотова и екип, доцент Д-р Миглена Георгиева и доктор Атанаска Петкова.

„ Всеки в живота си има своя Лекар, на който се доверява. Затова се веселя, че имам опцията в навечерието на Вашия празник, когато честваме и Св. Иван Рилски, да изразя признателност за грижите и всеотдайността Ви. За това, че ни давате сили и вяра, че можем да се оправяме даже с невъзможното ", сподели кметът. Той напомни, че Варна е град с съвременно опазване на здравето и един от водещите медицински центрове в страната.

" Мотивирани сме да работим още по-активно и в по-тясно съдействие с Българския лекарски съюз, с други браншови структури в областта на опазването на здравето, с цел да бъдем по-резултатни в общата ни цел – основаване на условия за предварителни защити и по-добро лекуване на хората. Да работим по този начин, че Терминал 2 да не е приоритет за нашите лекари ", сподели кметът.

" Няма значение по кое време ще отбележим празника, значимото е, че сме дружно. Заедно като варненци се усещаме мощни. И по какъв начин няма да не се усещаме мощни, когато лекарското съсловие усеща зад тила си поддръжката и съдействието на Община Варна и Областната администрация. По същия метод бих могъл да кажа, че Община Варна и Областната администрация би трябвало да се усещат спокойни и мощни, когато зад тила им сме ние, лекарите. Те имат нашата ръка, нашите познания, нашите благоприятни условия. За да бъде Варна още по-здрав, още по-млад, безоблачен и прекрасен град ", съобщи проф. Радослав Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР